EUROVISION 2017. Ilinca şi Alex Florea, primele reacţii după ce au ocupat locul 7 la Eurovision

EUROVISION 2017 s-a încheiat onorabil pentru România: locul 7 la general, cu un total de 282 de puncte şi locul 5 în preferinţele pubicului, care a acordat piesei "Yodel It" 224 de puncte la televot. Bucuroşi că au reuşit o clasare în TOP 10, lucru care nu s-a mai întâmplat de ani buni, Ilinca şi Alex Florea au rămas totuşi cu un gust amar provocat de votul pe criterii "geopolitice". Chiar şi aşa, cei doi artişti cărora Mihai Alexandru le-a încredinţat piesa care l-a dus anul acesta la Eurovision străluceau de fericire la finalul concursului. Pentru că "ţinta" lor a fost în principal publicul.

RomaniaTV.net
13 mai 2017, 23:47
EUROVISION 2017. Ilinca şi Alex Florea, primele reacţii după ce au ocupat locul 7 la Eurovision

EUROVISION 2017. „Dacă luam şi un punctaj mai bun de la juriu…. Aproape nicio ţară nu ne-a votat. Dar tot ce contează e că am câştigat publicul, pentru că ştim foarte bine că voturile dintre ţări sunt geopolitice”, a spus Alex Florea la scurt timp după ce Salvador Sobral a fost anunţat câştigător Eurovision 2017

„Suntem foarte bucuroşi că am obţinut un loc foarte bun pentru România”, a precizat Ales, completat de Ilinca: „Nu am mai fost în top 10 de 7 ani am înţeles”.

„Am fost evitaţi de juriile din celelalte ţări, dar mulţumim celor care ne-au votat în număr mare pentru că România a fost printre favoriţi. Abia aşteptăm să venim să cântăm pentru voi oriunde sunteţi, în toate colţurile lumii”, a fost promsiunea făcută de Alex românilor.

EUROVISION 2017 a fost câştigat de Portugalia, iar reprezentanții României, Ilinca și Alex Florea, au ocupat locul 7 în clasamentul final cu piesa „Yodel It!”, cu un total de 282 de puncte. Românii au făcut un show dinamic, primit bine de publicul din sala de la Kiev, şi au primit 58 de puncte din partea juriilor naţionale şi 224 din partea publicului, ocupând locul 5 în preferinţele acestuia din urmă.