EVACUARE din Piaţa Gorjului. Ce se întâmplă cu lucrările de modernizare de 2 milioane de euro

Piaţa Gorjului din Capitală ar fi trebuit modernizată complet, până la sfârşitul anului trecut, în urma unui contract de asociere în participaţiune încheiat între Administraţia Pieţelor Sector 6 şi SC Fresh Fish Daily SRL. Potrivit administraţiei locale, contractul a fost însă reziliat în decembrie 2016 tocmai pentru că piaţa nu a fost renovată până atunci. 
Cristina Macuc
27 ian. 2017, 09:35
EVACUARE din Piaţa Gorjului. Ce se întâmplă cu lucrările de modernizare de 2 milioane de euro

Administratorul Pieţei Gorjului din Capitală, SC Fresh Fish Daily SRL, anunţa recent că piaţa urmează să fie modernizată complet, astfel că la finalul lucrărilor de 2 milioane de euro va arăta ca un mall.

Una din cele mai ieftine pieţe din Bucureşti va fi reconstruită complet. CUM VA ARĂTA după lucrările de modernizare FOTOGALERIE

Primăria Sectorului 6, care a încheiat prin Administraţia Pieţelor un contract de asociere în participaţiune cu oscietatea menţionată la finele anului 2005, susţine însă acum că acel contract a fost reziliat, din cauză că reabilitarea pieţei nu a fost făcută până la data de 2 decembrie 2016, aşa cum prevedea documentul.

„La data de 3 decembrie 2015, Administraţia Pieţelor Sector 6 a încheiat un contract de asociere în participaţiune cu SC Fresh Fish Daily SRL. Printre obligaţiile stipulate în document se afla şi aceea ca, în termen de un an, societatea comercială să reconstruiască piaţa, termen depăşit la data de 2 decembrie 2016. Potrivit contractului, neîndeplinirea acestei obligaţii conduce automat la rezilierea contractului „de plin drept, fără notificare, punere în întârziere sau alte formalităţi şi fără intervenţia instanţei de judecată”.

Dat fiind că SC Fresh Fish Daily SRL nu s-a achitat de obligaţiile ce îi reveneau şi nu a reconstruit sau modernizat Piaţa Gorjului, contractul a fost reziliat la data de 3 decembrie 2016″, anunţă Primăria Sectorului 6.

Conform sursei citate, lucrările de 2 milioane de euro anunţate de SC Fresh Fish Daily SRL vor fi suspendate, societatea fiind acum evacuată. 

„În consecinţă, Administraţia Pieţelor a solicitat acestei societăţi să predea Piaţa Gorjului, iniţiind în acest sens şi o procedură de mediere, pe care administratorii SC Fresh Fish Daily SRL au refuzat-o. Ca urmare a refuzului de a reda autorităţii locale Piaţa Gorjului, Administraţia Pieţelor Sector 6 a sesizat instanţa cu o cerere de chemare în judecată, prin care să se dispună evacuarea Pieţei Gorjului de către pârâta SC Fresh Fish Daily SRL”, informează administraţia locală care precizează că, după ce va prelua Piaţa Gorjului, în urma unei decizii definitive în instanţă, va iniţia proceduri noi de modernizare.

„În urma controalelor derulate de-a lungul timpului, atât de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, cât şi de Camera de Conturi a Municipiului Bucureşti, au fost constatate nereguli în activitatea SC Fresh Fish Daily SRL şi prejudicii produse Administraţiei Pieţelor Sector 6.

Autoritatea locală Sector 6 va putea veni în întâmpinarea dorinţei cetăţenilor din Cartierul Militari şi va adopta măsuri de modernizare a Pieţei Gorjului imediat după ce instanţa de judecată se va pronunţa, iar această piaţă se va întoarce în patrimoniul Sectorului 6„, a precizat Primăria Sectorului 6 într-un comunicat, vineri. 

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Animalul care a fost reintrodus în România. Își construiește o casă cu 3 camere și evită contactul cu oamenii
Capital.ro
Volodimir Zelenski, la un pas să fie ucis. A fost trădat. Cine plănuia să-l omoare
Playtech.ro
Petre Roman, făcut PRAF de fiica sa! Oana, dezvăluiri ŞOCANTE despre ce i-a făcut Mioarei şi ei
DailyBusiness
Alertă de vreme severă în România! Ploile mătură zeci de localități
Adevarul
Sclavia, din nou la modă în România. „Este atât de sumbru și de macabru modul în care se întâmplă lucrurile”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
O greșeală financiară făcută de mulți români. Din cauza asta, banii le scapă printre degete
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect
Cancan.ro
Penthouse-ul de 500.000 € al Loredanei Chivu a fost ”devalizat”! Imagini HALUCINANTE!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Alegeri locale și europene 9 iunie 2024: Românii vor primi 5 buletine de vot și o tușieră. La ce oră se deschid secțiile de votare
Capital.ro
Se schimbă plăcuțele de înmatriculare. Intră în vigoare din 7 iunie. Ce șoferi trebuie să depună cerere
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
El e criminalul Raisei! Polițiștii l-au săltat și l-au dus la audieri
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'