EvZ: Mihai Tudose, legături periculoase cu serviciile. Victor Ponta şi Cristian Rizea l-au acuzat că e ofiţer acoperit

Dan Andronic scrie în EvZ că Mihai Tudose, vehiculat ca propunere PSD pentru postul de prim-ministru, ar avea legături speciale cu generalul SRI Elena "Anaconda" Istode încă de pe vremea când era ministru al Economiei.

26 iun. 2017, 07:46
EvZ: Mihai Tudose, legături periculoase cu serviciile. Victor Ponta şi Cristian Rizea l-au acuzat că e ofiţer acoperit

Legătura celor doi era de notorietate în cadrul Ministerului Economiei, Mihai Tudose fiind ministru, iar Elena Istode şefă a Direcţiei „E” (Economică) din SRI, spuns sursele lui Dan Andronic.

De altfel, nu este prima dată când asupra lui Mihai Tudose planează suspiciuni că ar avea legături cu serviciile. El s-a simţit dator să-i dea o replică lui Victor Ponta, care spusese, fără a nominaliza pe nimeni, că PSD trebuie ferit de „ofiţeri acoperiţi sau descoperiţi care vor să preia” conducerea partidului.

„Nu sunt ofiter acoperit si nu-mi doresc sa preiau puterea in partid. Sunt deja putin iritat de acest lucru. (…) Daca are ceva de spus, sa o spuna cu subiect si predicat: cine, cum. Sa o dovedeasca. E avocat. Stie despre ce vorbeste. Asa cum si el a fost acuzat de asa ceva. (…) Sa spuna: Uite, e Popescu sau Rovana sau nu stiu cine. Uite astia sunt, doi, trei, dar sa spuna cu subiect si predicat. Exista instrumente legale, dar fa-i si proba, ca daca doar spui asa”, a replicat atunci Mihai Tudose.

Nu a fost singura oară când s-a discutat subiectul acesta. Şi Cristian Rizea a vorbit,însă cu nume, despre acoperiţi în PSD.

„În sfarsit un lucru bun face si Dragnea: retragerea acoperitilor din institutii! Sper sa-i elimine in primul rand pe acoperitii din PSD: domnii deputati Mihai Tudose, Gabriel Vlase, Georgian Pop, Marcel Ciolacu şi mai sunt vreo 2-3 … (unii chiar primari de sector). Si credeti-ma că ştiu bine ce vorbesc”, a scris Cristian Rizea pe Facebook.

Mihai Tudose a reacţionat şi de data aceasta şi a promis că îl va da în judecată pe Rizea, lucru care nu s-a mai întâmplat însă.