EXCLUSIV | Monica Pop aruncă bomba despre numărul ridicat de decese. „E foarte clar că nu e Omicron. Sunt lucruri pe care nu le cunoaştem”

Medicul Monica Pop, fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, a tras un semnal de alarmă, în direct la România TV, privind numărul ridicat de decese şi de pacienţi internaţi la Terapie Intensivă, punând la îndoială că îmbolnăvirile sunt provocate de tulpina Omicron, care din spusele autorităţile sanitare, ar da forme uşoare.

10 feb. 2022, 13:40
EXCLUSIV | Monica Pop aruncă bomba despre numărul ridicat de decese. „E foarte clar că nu e Omicron. Sunt lucruri pe care nu le cunoaştem”

Medicul Monica Pop le cere autorităţilor să spună adevărul despre Omicron, în condiţiile în care numărul de persoane cu forme grave de boală este în continuare ridicat.

„Sunt mai mulţi infectaţi decât m-aş fi imaginat c-ar putea fi în Terapie Intensivă şi internaţi în spitale.

Nu s-a spus de către decidenţi că forma Omicron este o formă uşoară? Şi că nu se pune problema de ajuns la deces cu această formă. Cu toate acestea, este posibil să fie aproape 200 de decese de la o zi la alta?

E foarte clar că nu e Omicron sau că n-au evaluat Omicronul aşa cum trebuie.

Mă întreb pentru care motiv nu ies decidenţii să spună, pentru că lucruri apocaliptice au spus destul până acum şi unele dintre adevărate şi unele nu. De ce nu ies să explice oamenilor?”, a declarat medicul Monica Pop, în direct la România TV.

Fostul manager al Spitalului de Oftalmologie este de părere că cele aproape 200 de decese n-ar fi fost provocate de tulpina Omicron întrucât autorităţile nu au făcut publice suficiente date despre secvenţiere, procedeul prin care este determinată varianta virusului.

„Au zis că sunt foarte mulţi infectaţi cu Omicron. De unde ştiţi că e Omicron?

E drept că nu ştiu ce înseamnă din punct de vedere material secvenţierea. Ar trebui să se facă pentru că, cel puţin, pentru mine consider că asta nu e Omicron ceea ce se întâmplă! 200 de morţi de la o zi la alta!

Cum e Omicron? Când au spus clar că nu dă deces şi că e o formă uşoară!”, a mai spus dr. Pop.

Monica Pop, îndemn către toţi românii: „Să facă test! Toată lumea să afle în momentul în care s-a infectat”

De asemenea, Monica Pop a contrazis-o pe dr. Beatrice Mahler, managerul Institului „Marius Nasta”, care a afirmat într-o intervenţie telefonică la România TV că numeroşi pacienţi internaţi la Terapie Intensivă suferă şi de alte boli cronice.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Beatrice Mahler, avertisment despre numărul ridicat de infectări COVID. „Riscul de infectare creşte. În pericol sunt persoanele vârstnice”

„Nu e adevărat! Sunt foarte mulţi care n-au nicio comordibitate şi totuşi au ajuns (la ATI, n.red). Eu cunosc!

Uitaţi-vă ce a spus colegul dumneavostră, Dorin Chioţea, care este absolvent de Medicină, a fost studentul meu.

E vaccinat, fără comorbidităţi, şi a făcut o formă foarte gravă. Vreau să se spună adevărul!

Sigur că sunt şi oameni cu comorbidităţi, dar a spus cineva când a prezentat Omicronul că este periculos pentru cei cu comorbidităţi? Nu! Au spus că e o formă foarte uşoară care uneori trece neobservată.

Avem o colegă cu două cancer, grave amândouă, care a făcut COVID. N-are vaccin, pentru că era contraindicat pentru ea. A făcut COVID şi este foarte bine şi merge la treabă.

Sunt lucruri pe care nu le cunoaştem. Nu se ştiu! Sigur că nu e de dorit să se infecteze nimeni! Să facă test! Toată lumea să afle în momentul în care s-a infectat şi să ia măsurile de rigoare!

Să poarte mască toată lumea, izolare şi tratament!”, a conchis dr. Monica Pop.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 10 februarie. Peste 26.000 de noi infectări în 24 de ore. Numărul morţilor COVID se menţine ridicat