Explozie în Constanţa: Un apartament a luat foc, mamă şi fiică au murit carbonizate, mai mulţi răniţi FOTO şi VIDEO

Cadrele medicale de la Ambulanță și pompierii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină la un incendiu ce a izbucnit într-un apartament din zona Km 4-5. Două persoane au murit și alte cinci au fost rănite.

RomaniaTV.net
31 aug. 2017, 20:15

UPDATE Fetiţa de patru ani rănită în incendiul izbucnit într-un apartament din Constanţa a fost transferată, vineri, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, ea având arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului, inclusiv căile respiratorii. Bărbatul rănit în acelaşi incendiu nu a avut nevoie de internare. Anchetatorii au stabilit că fetiţa rănită era fiica femeii care a murit alături de mezina familiei, în vârstă de doar un an.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Judeţean Constanţa, la Urgenţa unităţii spitaliceşti au ajuns, joi seară, două victime, rănite în incendiul izbucnit la un apartament din municipiu, fiind vorba de o fetiţă de patru ani şi un bărbat de 34 de ani.

„Minora a fost adusă în stare critică, cu arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului, inclusiv arsuri ale căilor respiratorii. În cursul acestei dimineţi (vineri – n.r) fetiţa a fost transferată la Spitalul «Grigore Alexandrescu» din Bucureşti. Celălalt pacient a fost examinat şi, în urma investigaţiilor de specialitate, medicii au hotărât că nu necesită internare”, se arată în comunicatul spitalului.

În urma investigaţiilor s-a stabilit că fetiţa rănită era fiica femeii care şi-a pierdut viaţa în incendiu, alături de fiica de doar un an. Vecinii povestesc că soţul femeii, care este şi tatăl copiilor, este la muncă în străinătate.

Deocamdată, pompierii nu au stabilit care este cauza producerii incendiului.

UPDATE 23.30: „Toate persoanele au fost evacuate din bloc. Incendiul s-a manifestat la etajul 1. O parte din locatari s-au autoevacuat. Două persoane au murit, un copil minor și mama acestuia. S-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, două ambulanțe SMURD, două ambulanțe SAJ”, a declarat Anca Chiriță, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

UPDATE 23:15. Pompierii au mai scos din apartament o femeie intoxicată cu fum. Cadrele medicale îi acordă primele îngrijiri.

UPDATE 23:00.Două persoane au fost transportate de urgență la Spitalul Județean Constanța. Este vorba despre un bărbat și un copil de 4 ani. Starea micuțului este gravă, fiind intubat.

Două femei și un alt bărbat au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Un incendiu a izbucnit la un apartament situat într-un bloc de pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa. Potrivit primelor informaţii, ar fi avut loc un incendiu, urmat de explozie.

Se pare că un bărbat ar fi reuşit să iasă din casă cu unul dintre copii, însă soţia şi un al doilea copil ar fi rămas în casă. 

Din primele date, se pare că a avut loc o explozie, iar apartamentul a fost cuprins de flăcări. În urma deflagrației, două persoane și-au pierdut viața: o femeie și fetița acesteia.

Totodată, mai multe persoane s-au intoxicat cu fum, printre care și un copil de 4 ani, și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

La fața locului se află mai multe echipaje SMURD și SAJ.