Explozie la Arad: Doi muncitori au fost răniţi în timp ce tăiau o conductă de gaz dezafectată

Doi muncitori din Arad care tăiau, miercuri, o conductă de gaz dezafectată, situată la baza unui pod peste Mureş, au fost răniţi la faţă şi la mâini, în urma unei explozii, ei fiind transportaţi la spital, în timp ce inspectorii de muncă au început o anchetă.

16 mart. 2016, 14:58
Explozie la Arad: Doi muncitori au fost răniţi în timp ce tăiau o conductă de gaz dezafectată

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, o conductă de gaz dezafectată, situată la baza Podului Traian din municipiul Arad, a explodat în timp ce doi muncitori lucrau la tăierea acesteia, cu un aparat de sudură.

Cei doi muncitori care lucrau pentru o firmă specializată, agreată de furnizorul de gaze, au fost răniţi, având arsuri de gradele I şi II pe faţă şi pe mâini.

Persoane care treceau pe pod au sunat la 112, iar un echipaj SMURD a intervenit pentru a le acorda ajutor celor doi şi a-i transporta la spital.

Medicii spun că muncitorii sunt în stare stabilă. Pleşca a declarat că explozia nu a fost urmată de un incendiu, iar conducta la care se lucra era dezafectată, însă cel mai probabil pe aceasta existau reziduuri de gaze.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad au mers la locul incidentului pentru a face cercetări.