Explozie puternică urmată de incendiu la o conductă de gaze din judeţul Gorj. Cinci persoane au fost rănite

O explozie puternică s-a produs luni la o conductă de gaz dintr-un parc de sonde petroliere, din judeţul Gorj. Explozia a fost urmată de un incendiu violent. Flăcările violente au atins 20 m înălţime. Cinci persoane au fost rănite, două dintre acestea fiind transportate la spital. De asemenea, opt maşini au fost avariate.

RomaniaTV.net
15 ian. 2018, 09:48

Explozia s-a produs, luni, la o ţeavă de gaze dintr-un parc de sonde petroliere din localitatea Hurezani, judeţul Gorj.  Deflagrația a fost extrem de puternică, fiind urmată de un incendiu.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, cinci angajaţi ai staţiei de pompare a gazelor din localitatea Hurezani au suferit arsuri uşoare, doi dintre aceştia fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri. Opt autoturisme aflate în apropiere au fost avariate în urma exploziei, şase fiind distruse în totalitate.

Focul s-a extins la sediul administrativ al societăţii comerciale. Acoperişul clădirii a ars în incendiu, iar mai multe geamuri de la imobilele aflate în apropiere au fost sparte de suflul exploziei.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Interventie Hurezani, o autospecială din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu, două autospeciale din cadrul SPSU Stoina precum și echipaje ale IPJ Gorj, IJJ Gorj și SAJ Gorj.

Pompierii urmează să afle care a fost cauza producerii acestui eveniment.Potrivit România TV, explozia s-a produs la aproximativ 35 – 40 de metri de o gospodărie din localitate. Martorii spun că flăcările au ajuns până la 20 de metri înălţime.