EZOTERISM. ARTA GHICITULUI ÎN CAFEA. Cum să interpretezi simbolurile care îţi apar în zaţul rămas în ceaşcă

Practica ghicitului in cafea e veche de cand lumea. De fapt, de cand cafeaua, sau, mai bine zis, de cand a devenit cunoscuta si adorata aceasta licoare cu gust bun si calitati nenumarate.

21 nov. 2018, 08:06
EZOTERISM. ARTA GHICITULUI ÎN CAFEA. Cum să interpretezi simbolurile care îţi apar în zaţul rămas în ceaşcă

Pentru ca avea nu doar o aroma intensa, ci si calitati energizante uimitoare, cafeaua era considerata de unii medicament sau afrodiziac, iar de altii, „bautura diavolului”, pentru ca dependenta si euforia pe care le crea nu putea fi, spuneau unii, lucru curat, scrie kudika.ro.

Citeşte şi România, codaşă la importul de cafea. Suntem întrecuţi şi de Slovenia, care are o populaţie de 10 ori mai mică

Ghicitul in cafea: tentatia fructului oprit

Cunoscuta fiind nevoia oamenilor de a primi indrumare in deciziile lor si indicii despre norocul care le surade sau nu, n-a durat mult pana a aparut practica ghicitului viitorului in cafea.

Artele divinatorii sunt toate cele care ne mijlocesc accesul catre lumea supranaturala. Indiferent ca e vorba de chiromantie, de interpretarea viselor sau a cartilor de tarot, ele nu pot fi practicate de oricine, ci de oameni alesi, de ghizi spirituali care ne pot calauzi pasii, indrumandu-ne intr-o directie buna pentru noi. Astfel, magii sau preotii care citeau viitorul in stele au deprins si aceasta practica a interpretarii semnelor din zatul de cafea. O forma de divinatie la care, de-a lungul timpului, au apelat multe personalitati si chiar conducatori de state, dupa cum se povesteste.

Ghicitul in cafea nu se face la intamplare

Daca te gandesti sa-ti ghicesti de una singura, sau sa faci aceasta favoare unei prietene, e bine sa stii ca arta ghicitului in cafea este una complicata, care necesita mult studiu si multa pricepere, dar si darul intuitiei si al interpretarii. Semnele care se arata in zat sunt greu sau chiar imposibil de interpretat corect de un necunoscator.

Cum ghicesti in cafea

Cel caruia i se ghiceste trebuie sa fie prezent si sa participe activ.

Cafeaua trebuie fiarta (musai la ibric), bauta cat este inca fierbinte, apoi ceasca (neaparat de culoare alba) se acopera cu o farfurioara si, prin rotirea ei cu indemanare, zatul trebuie distribuit uniform pe peretii cestii. Ceasca se rastoarna cu susul in jos pe farfurioara si zatul este lasat sa se aseze, adica sa se usuce, dar nu complet.