Fă-le vacanţa frumoasă copiilor din centre de plasament

Programul educational Ajungem MARI lanseaza un nou apel la voluntariat catre cei ce vor sa daruiasca vara aceasta din timpul lor copiilor din centre de plasament. Dăruind doar două ore pe săptămână, voluntarii Ajungem MARI le devin copiilor prieteni, profesori şi mentori şi le pot schimba viitorul.
Roxana Gagiu
06 iun. 2016, 10:52
Fă-le vacanţa frumoasă copiilor din centre de plasament

Apelul la voluntariat se adreseaza tinerilor peste 15 ani si adultilor din toate domeniile, responsabili si implicati, spontani şi dornici să facă mici minuni pentru copii, care au disponibile cel puțin 2 ore pe săptămână sau o data la doua saptamani in lunile iulie-septembrie.

Prin programul educational Ajungem MARI, voluntarii se pot inscrie pana pe 13 iunie pentru a sustine cursuri interactive sau ateliere de creaţie in centre sau pentru a le dezvălui copiilor lumea prin ieşiri educative. Inscrierea se face printr-un formular online, iar apoi voluntarii participa la un training pentru a invata metode interactive de lucru ce pun accent pe dezvoltarea personală a copiilor.

Fiecare din noi poate ajuta copiii din centre de plasament oferindu-le sprijin, afecţiune şi încurajare. Prin proiectul de voluntariat „Da-ti pasiunea mai departe!”, voluntarii le pot transmite copiilor cunostinte din domeniile care ii pasioneaza, cu entuzism si prin joaca: de la engleza si matematica, pana la educatie civica, cultura generala, muzica, dans sau arte plastice.

Programul Ajungem MARI este dezvoltat de Asociaţia Lindenfeld şi a implicat până acum 2500 de voluntari pentru a sprijini 2000 de copii din Bucureşti şi alte 25 judeţe. Proiectul „Dă-ţi pasiunea mai departe” a fost desemnat in 2015 „Proiectul anului în educaţie” la Gala Naţională a Voluntarilor. Pe langa imbunatatirea rezultatelor scolare, progresul copiilor se vede in cresterea increderii in sine, dezvoltarea abilitatilor de comunicare sau lucru in echipa.

Cu ajutorul voluntarilor, copii descopera ce le place, la ce sunt buni si ce pot sa faca mai departe.
Voluntarii Ajungem MARI primesc mai mult decât dăruiesc: îmbrăţişările copiilor, satisfacţia de a vedea progresul celor mici şi energie pentru toată săptămâna. Ei obtin la finalul unui modul de voluntariat diploma si adeverinta, iar experienţa de voluntariat este recunoscută ca experienţă profesională, conform Legii Voluntariatului.

Înscrierea pentru modulul de vară (iulie – septembrie) se face până pe 13 iunie 2016 prin completarea unui formular online – http://goo.gl/forms/0jco9Odwvk. Pentru organizarea training-urilor în judeţe, este necesar un număr de minim 30 de înscrieri, aşadar doritorii sunt rugaţi să transmită apelul colegilor şi prietenilor. Mai multe detalii pe www.ajungemmari.ro, iar pe pagina de Facebook se găsesc scurte poveşti ale voluntarilor de la ore.

Ajungem MARI caută voluntari în Bucureşti şi alte 25 de judeţe.

Centrele sunt situate in orasul de resedinta sau in alte localitati: Alba, Arad, Arges (Pitești, Costești, Câmpulung), Bacău, Bihor, Brăila, Braşov (Brașov, Făgăraș), Buzău (Buzău, Râmnicu Sărat), Constanța (Constanța, Mangalia), Cluj (Cluj-Napoca, Turda, Gherla), Dâmboviţa, Dolj, Harghita (Miercurea Ciuc, Toplița), Hunedoara (Deva, Hunedoara), Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova (Ploiesti, Sinaia, Câmpina), Sibiu, Suceava, Timiş (Timișoara, Recaș, Lugoj), Vâlcea, Vrancea. În celelalte judeţe și în Alba, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Ilfov, Sibiu si Vâlcea Ajungem MARI caută coordonatori implicați care să monitorizeze și să gestioneze activitățile, dedicând 4-5 ore săptămânal. Cei interesaţi pot trimite CV-ul şi o scrisoare de intenţie la adresa [email protected].

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te ajută să dormi mai bine: „Se face foarte simplu”
Capital.ro
Cei care au permis CATEGORIA B nu au voie, sub nicio formă. Regula spune că este INTERZIS
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Locul din România unde industria giganților mondiali ai modei se prăbușește. Mii de angajați rămân fără slujbe
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!
Cancan.ro
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea Bălan și Gina Pistol au COMIS-O!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
O filipineză care locuiește în România a dezvăluit motivul pentru care îi place țara noastră: „România și Filipine sunt asemănătoare”. Ce spune despre mâncarea românească
Capital.ro
Regula obligatorie pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Detaliul este absolut esențial
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Cine este Carlo Acutis, tânărul de 15 ani făcut sfânt de Papa Francisc. Ce minuni ar fi înfăptuit după moarte
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'