Facebook lansează propria platformă de jocuri pentru PC

Facebook vrea să reintre pe piaţa jocurilor şi lansează propria platformă, numită Gameroom.

02 nov. 2016, 07:12
Facebook lansează propria platformă de jocuri pentru PC

Prin 2009-2010, Facebook părea că are la mână atât o parte a producătorilor de jocuri, cât şi gamerii. Poate cel mai mare nume al unei perioade în care mulţi intrau pe Facebook doar pentru a se juca a fost Farmville, creat de Zinga.

Apoi, uşor-uşor, Facebook a fost abandonat ca platformă de jocuri. Atât gamerii, cât şi developerii au deprins avantajele platformelor mobile şi s-au concentrat pe jocurile de smartphone şi tabletă.

Acum, Facebook vrea să recâştige paradisul pierdut, prin lansarea propriei platforme de jocuri, Gameroom.

Gameroom este o platformă de jocuri pentru PC, disponibilă pe Windows 7 şi versiunile mai noi ale sistemului de operare Microsoft. Aici, utilizatorii vor găsi jocuri online, jocuri portate de pe platformele mobile şi jocuri native, dezvoltate special pentru noua platformă Facebook, scrie news.ro.

Jocurile disponibile în acest moment în Gameroom se adresează jucătorilor ocazionali, fie ei adulţi care au câteva minute de relaxare într-o pauză la birou sau copii. Însă ambiţia celor de la Facebook este de a transforma Gameroom într-o platformă pentru toate tipurile de jocuri şi inclusiv pentru gamerii înrăiţi.

Astfel, Gameroom va concura cu Steam, cea mai mare platformă de jocuri în acest moment, cu peste 125 de milioane de utilizatori activi, dar şi cum Windows Store, magazinul de aplicaţii şi jocuri pentru Windows al celor de la Microsoft. Însă, pentru a ajunge la acel nivel, Facebook are nevoie să convingă atât dezvoltatorii, cât şi utilizatorii, că Gameroom este platforma care le va aduce cele mai multe beneficii şi satisfacţii.

Dacă va avea succes, Facebook va avea la rândul său o mulţime de avantaje. Pe lângă procentul de 30 pe care îl va părtra din vânzările de orice fel (jocuri sau item-uri din jocuri), Facebook va creşte veniturile din reclame în momentul în care dezvoltatorii vor cumpăra posturi sponsorizate pentru a-şi promova jocurile, va avea mai mult conţinut video live prin intermediul stream-urilor din cadrul jocurilor şi, nu în ultimul rând, utilizatorii săi vor şi mai adânc integraţi în ecosistemul construit de reţeaua de socializare.

Noua platformă de jocuri Gameroom este disponibilă în versiune beta şi poate fi instalată de aici.

Citeşte şi Facebook a lansat Workplace, reţeaua socială privată pentru afaceri