Fată de 9 ani, internată o săptămână după ce a fost lovită cu sălbăticie de mamă cu bătătorul de covoare

O copilă din Gorj a stat o săptămână internată în spital, cu multiple traumatisme, după ce a fost snopită în bătaie chiar de mama sa. Femeia a lovit-o cu bătătorul de covoare pentru că se închisese în cameră împreună cu fratele său. Atât copila, cât şi cei doi fraţi ai ei au ajuns în grija statului. Familia fusese ajutată de autorităţi: primise dreptul de a locui într-o fostă grădiniţă din localitatea Stejari, în județul Gorj, de dragul copiilor. Însă acum părinţilor li s-a dat ordin de evacuare.

RomaniaTV.net
17 oct. 2017, 08:54
Fată de 9 ani, internată o săptămână după ce a fost lovită cu sălbăticie de mamă cu bătătorul de covoare

Mama fetei de 9 ani spune că s-a înfuriat atunci când copila şi-a luat fratele mai mic, s-a închis în casă şi a refuzat să deschidă uşa. Furioasă, femeia a bătut-o crunt pe copilă cu un bătător de covoare. Când a văzut ce a făcut, mama şi-a dus copilul la spital.

„Traumatism cranio-cerebral şi diverse echimoze la nivelul măinilor şi cutiei toracice. Era foarte mică, slăbuţă”, a declaart dr. Constantin Târziu, directorul spitalului din Târgu Cărbuneşti, citat de Digi24.

Medicii au anunţat autorităţile care au intervenit imediat. Cei de la Protecţia Copilului au luat-o în grija lor pe fată, dar şi pe alți doi fraţi.

„Cele două fetiţe beneficiază de serviciile complexului nostru. Băieţelul este în asistenţă maternală. E o perioadă nedeterminată”, a explicat Melania Toader Pasti, directorul de la Centrul Maternal Tg. Cărbunești.

Mama fetei este acum anchetată penal pentru violenţă în familie.