FCSB a cerut oficial excluderea Craiovei din Liga 1. A depus actele la Comisia de Disciplină a FRF

FCSB a depus marți o plângere împotriva echipei CS Universitatea Craiova la Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal (FRF), pentru ''nerespectarea prevederilor Statutului și Regulamentelor LPF și FRF''.
Iulian Tudor
09 mai 2017, 18:58
FCSB a cerut oficial excluderea Craiovei din Liga 1. A depus actele la Comisia de Disciplină a FRF

FCSB acuză clubul din Bănie că în meciul cu FC Viitorul, din 7 mai, din etapa 9-a a fazei play-off a Ligii I de fotbal, a încălcat principiile ”integrității și sportivității competiției” prin folosirea a de ”jucători tineri, neexperimentați, ca titulari, jucători care nu au mai fost folosiți în meciurile anterioare din acest sezon competițional, unii dintre ei nici măcar din postura de rezerve. (Exemplu: Vlad — cel de-al treilea portar în lotul echipei și nefiind folosit niciodată titular; R. Petre — niciodată titular, Bîrzan — niciodată titular, A. Popescu — niciodată titular)”.

Aceste fapte au fost premeditate de către reprezentanții clubului care, chiar anterior meciului în cauză, au ieșit în media și au făcut afirmații cu privire la dezinteresul față de competiție și câștigătorul acesteia”, se mai arată în plângerea clubului FCSB.

FCSB acuză încălcarea dispozițiilor art 6 alin 2 lit a din Statutul FRF care prevede că ”în activitatea lor, FRF, LPF , membrii afiliați, jucătorii, oficialii și membrii comisiilor FRF sunt obligați: a) să respecte principiile loialității, integrității și sportivității ca o expresie a spiritului de fair-play”.

Citeşte şi Gigi Becali, DEZLĂNŢUIT. După CSU Craiova – Viitorul mai acuză un meci de BLAT

Clubul bucureștean consideră că au fost încălcate și mai multe prevederi din Regulamentul disciplinar al FRF, articolul 3 (Principii de conduită
Fotbalul românesc are la bază principiile: legalității, integrității, solidarității, loialității și fair-play-ului) și articolul 4 (Persoane — 1. Următoarele persoane se află sub incidența acestui regulament: a) membrii afiliați la FRF și oficialii acestora, precum și oficialii LPF; 2. Persoanele menționate la alin. 1 sunt obligate, în orice moment, să recunoască principiile de baza ale fotbalului românesc, statutele și regulamentele FIFA/UEFA/FRF, precum și Legile Jocului emise de IFAB).

FCSB afirmă că a existat și o încălcare a Statutului FRF care are următoarele prevederi la Art 18 din Statut FRF lit a), c), h) și i), referitoare la faptul că membrii afiliați la FRF au obligații să respecte statutul, regulamentele, directivele și deciziile FIFA, UEFA și FRF în orice moment și să se asigure că acestea sunt, de asemenea, respectate de membrii lor, să respecte principiile de fair-play și integritate a competițiilor sportive, să se abțină de la orice acțiune contrară intereselor FRF și să respecte toate celelalte obligații ce reies din statutul și din regulamentele FIFA, UEFA și FRF.

Citeşte şi Antrenorul naţionalei de tineret apără Craiova. „La Astra, cu FCSB, de ce n-au jucat Morais, Teixeira şi Geraldo?”

FCSB menționează că încălcarea obligațiilor prevăzute de Statut duce la sancțiuni, precum avertisment, suspendarea sau excluderea membrilor afiliați pentru încălcarea obligațiilor, iar competența aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, la sesizarea Direcției Licențiere.

Apreciem că aveți obligația ca în temeiul art. 107 pct 4 din RD să analizați prezenta plângere și să adoptați toate sancțiunile ce se impun, inclusiv măsura excluderii din competiție pentru faptele arătate mai sus și care sunt prevăzute la art. 31 în RD”, concluzionează plângerea semnată de președintele Fotbal Club FCSB, Valeriu Argăseală.

FC Viitorul a câștigat meciul cu CSU Craiova cu scorul de 1-0 și are prima șansă la câștigarea titlului de campioană, sâmbătă, când vor avea loc ultimele meciuri din play-off. În acest meci, antrenorul Gheorghe Mulțescu a început cu mai mulți jucători care nu sunt titulari de drept, precum fundașul Bogdan Bucurică și tinerii Andrei Vlad, Robert Petre și Alexandru Popescu, iar după 20 de minute Radu Bîrzan a intrat în locul lui Bucurică (accidentat). Un alt tânăr fotbalist, Vladimir Screciu, a fost integralist, iar Andrei Ivan a intrat la pauză.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Veste bună pentru elevi și profesorii. Vor avea o zi liberă chiar în iunie, înainte de vacanța de vară
Capital.ro
Decizie pentru cei care au aceste telefoane mobile! Devine total INETRZIS de la 1 iunie 2024
Playtech.ro
Cine e Roxana, soția lui Radu Mazăre. A lăsat-o ÎNSĂRCINATĂ când era ÎN ÎNCHISOARE
DailyBusiness
Lovitură dură pentru industria jocurilor de noroc! Apar noi modificări în lege!
Adevarul
Turist speriat de prețurile din centrul unui mare oraș din România: „E prea mult“
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Taxele care scad vertiginos. Românii vor rămâne cu mai mulți bani în cont
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
Radu Mazăre, tătic pentru a doua oară! A dezvăluit sexul bebelușului + Ce nume a ales
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
La ce sumă ajunge, de la 1 septembrie, pensia unui român care și-a desfășurat întreaga activitate în condiții normale! Daniel Baciu anunță măriri de peste 40%
Capital.ro
Românii ajung direct la închisoare. Se schimbă legea. Pedeapsa va fi garantat cu executare
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
substantial.ro
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, sărbătorite pe 13 iunie în 2024: Tradiții și simboluri creștine pe care fiecare credincios ar trebui să le respecte
MediaFlux
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'