Fenomen inedit în regnul animal: Doi pinguini gay au adoptat un pui abandonat

Doi pinguini gay au adoptat un ou abandonat şi, în prezent, cresc împreună un pui. Cuplul, care trăieşte împreună din 2012, au fost desemnat "cei mai buni părinţi" de către îngrijitorii grădinii zoologice din oraşul britanic Wingham.

16 mai 2014, 11:53
Fenomen inedit în regnul animal: Doi pinguini gay au adoptat un pui abandonat

Cei doi pinguini Humboldt, pe nume Jumbs şi Kermit, au adoptat puiul unei femele, Isobel, care a fost nevoită să îşi abandoneze oul pentru a pleca în căutarea hranei.

Acesta a fost cel de-al doilea ou primit de Jumbs şi Kermit, după ce la prima tentativă, anul trecut, puiul nu a reuşit să eclozeze. În acest an, primul lor pui a eclozat pe 12 aprilie.

Vezi şi Cinci pinguini costumaţi au făcut senzaţie în Japonia VIDEO

Puiul, un mascul, nu a primit deocamdată un nume. Îngrijitorii plănuiesc să facă un concurs pe pagina de facebook a grădinii zoologice pentru a găsi cel mai potrivit nume, potrivit Daily Mail.

Oul a fost abandonat, deoarece partenerul femelei Isobel, Hurricane, a refuzat să clocească. Angajaţii de la Wingham Wildlife Park au intervenit din acest motiv în momentul în care Isobel şi-a abandonat oul, pe care l-au oferit cuplului de pinguini gay.

Citeşte şi Pinguinilor li se dau medicamente împotriva depresiei din cauza climei