Fetiţa bolnavă de cancer ai cărei părinţi au fost obligaţi să o ducă la medic nu poate beneficia de transplantul de celule stem UPDATE

Fetiţa în vârstă de 8 ani din judeţul Iaşi bolnavă de cancer şi ai cărei părinţi refuzau să continue tratamentul copilului a ajuns marţi dimineaţă la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara. Săptămâna trecută, instanţa a emis o decizie prin care îi obligă pe părinţi să îl ducă pe copil la spital, având cancer în formă avansată.

12 dec. 2017, 06:10
Fetiţa bolnavă de cancer ai cărei părinţi au fost obligaţi să o ducă la medic nu poate beneficia de transplantul de celule stem UPDATE

UPDATE: Fetiţa de opt ani din judeţul Iaşi, în cazul căreia instanţa a decis să oblige părinţii să accepte tratamentul pentru cancer, a ajuns, marţi dimineaţa, la Spitalul de Copii din Timişoara, dar nu poate beneficia de transplant de celule stem, deocamdată.

„Copilul a sosit în Spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara, dedicat secţiei de oncohematologie. A fost preluat de colegii noştri şi personal de şefa secţiei, conferenţiar Smaranda Arghilescu. Este actualmente în investigaţii pentru a se preciza exact stadiul revenirii acestei boli crunte şi a diagnosticului de precizie, care să poată permite apoi orientarea terapiei spre metodele devenite clasice deja: chimioterapia sau intervenţia chirurgicală, dublate sau nu de celeltalte proceduri”, a declarat medicul Mihai Gafencu, potrivit Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, deocamdată nu se poate realiza transplanul de celule stem, pentru că fetiţa nu are indicaţie medicală în acest sens.

Directorul Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, medicul Ovidiu Adam, a declarat că fetiţa a ajuns marţi dimineaţa la unitatea medicală şi că i se fac formalităţile de internare.

„Copilul a ajuns acum un sfert de oră la noi. Trebuie evaluat, investigat, durează câteva zile să vedem despre ce e vorba. Trebuie refăcute toate, imagistica, RMN, am înţeles că e o tumoră renală cu metastaze care trebuie reevaluată şi văzut în ce măsură e operabilă. Se face chimioterapie… Durează câteva zile, acum i se fac formalităţile de internare”, a declarat Ovidiu Adam, potrivit News.ro.

Fetiţa, care este din localitatea ieşeană Răducăneni, a fost preluată de un echipaj medical, fiind însoţită de mama ei, pentru a fi dusă la Spitalul de Copii din Timişoara.

Ea are cancer renal în stare avansată, având nevoie de o intervenţie chirurgicală, şi nu a mai fost consultată de un medic din luna iulie, pentru că părinţii au refuzat, pe motiv că i s-ar putea fura organele.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi i-a dat în judecată pe părinţii fetiţei, iar săptămâna trecută Judecătoria Răducăneni a emis o ordonanţă preşedinţială prin care îi obligă pe părinţi să continue tratamentul fetiţei în vârstă de opt ani.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi a dat în judecată familia din Răducăneni după ce medicii au informat instituţia că părinţii nu şi-au adus fetiţa la tratament din luna iulie, deşi copilul este diagnosticat cu cancer renal în stare avansată şi necesită o intervenţie chirurgicală.

Fetiţa a fost operată la vârsta de patru ani, însă boala copilului a recidivat.

Părinţii copilului le-au declarat jurnaliştilor că nu au încredere în medici şi că se tem că în cazul unei noi intervenţii chirurgicale îi vor fi furate organele. Totodată, părinţii spuneau că instanţa nu este compusă din medici şi că fetiţa nu poate fi luată cu forţa din familie, întrucât „este îngrijită exemplar”.

Citeşte şi SALVAREA Petronelei. Părinţii fetiţei de 8 ani, din Iaşi, bolnavă de cancer, OBLIGAŢI de instanţă să accepte tratamentul. MOTIVARE