Fetiţa care a uimit lumea de la MOLDOVA ARE TALENT. VIDEO

Cel mai emoționant moment de la Moldova Are Talent. Monica Pîrlici a impresionat o țară întreagă. Pe 27 decembrie vom afla numele celui mai talentat om din Moldova.

25 dec. 2013, 17:08
Fetiţa care a uimit lumea de la MOLDOVA ARE TALENT. VIDEO

Monica avea un 1 an şi 3 luni când mama a lăsat-o în grija unei mătuşi şi a plecat în Elveţia. Copila a fost despărţită nu doar de mama, dar şi de surorile ei, care la fel au fost lăsate pe la rude. În acea perioadă tatăl fetelor se afla la muncă în Irlanda şi nu cunoştea nimic de intenţia soţiei. Monica era prea mică, atunci, surorile ei însă îşi amintesc cu lacrimi în ochi de acele zille.

Despărţirile în familia Pîrlici au început în anul 2002. Din cauza situaţiei financiare grele, tatăl a fost nevoit să plece la muncă în Irlanda. A lăsat acasă soţia şi cele două fiice, dar a promis că se va întoarce curând. Exact peste jumătate de an, el a revenit acasă. După despărţirea îndelungată a fost concepută Monica. Încîntat că va deveni tătic pentru a treia oară, părintele a plecat înapoi în Irlanda. Fericirea familiei Pârlici nu a durat mult timp. Când Monica avea 1 an şi 3 luni, tatăl a primit, la telefon, vestea că soţia a părăsit fetele şi a plecat din ţară. Noutatea a fost pentru el un adevărat şoc. Fără a sta mult pe gânduri, a lăsat munca bine plătită în Irlanda, a luat bilet la avion şi a revenit la Zberoaia.

Odată întors în sat, tatăl a adus fetele acasă şi le-a promis că de acum încolo, ei vor fi o FAMILIE. Următorul pas pe care l-a făcut, a cumpărat o maşină de spălat şi a pregătit fetele mai mari pentru şcoală. Tatăl povesteşte că de la început s-a descurcat greu, în special cu Monica care era foarte mică şi abia învăţa a vorbi. Împreună însă au reuşit să treacă peste toate greutăţile.

Astăzi, tatăl e mândru că are trei fete şi că familia lor este bazată pe comunicare şi înţelegere. Mama Monicăi nu a mai revenit niciodată la Zberoaia. Ea a întemeiat o nouă familie în Elveţia. Şi doar o dată pe săptămână îşi îndeplineşte rolul de „mamă”, online, când vorbeşte cu fetele pe Skype. În ciuda faptului că au fost părăsite la o vîrstă fragedă şi despărţite una de alta, fetele nu ţin pică pe mama lor.

Monica e vedeta familiei Pârlici. Este activă la toate manifestările din şcoală dar şi din sat. Iar acasă este o adevărată gospodină. La vîrsta de doar 10 ani ea ştie să gătească şi deseori îşi alintă oamenii dragi cu prăjituri preparate după reţeta ei. Întrebată la ce visează, Monica a zis că-şi doreşte o familie fericită şi unită, în care să fie înţelegere, comunicare şi relaţii puternice.

Monica a venit la „Moldova are Talent” la iniţiativa tatălui. Adoră să recite poezii şi să fie în centrul atenţiei, de aceea a acceptat cu bucurie. Mama nu ştie că Monica s-a înscris în concurs. A decis să păstreze în taină, participarea şi pentru colegii de clasă. Dacă va reuşi să ia premiul mare, din banii câştigaţi doreşte să facă reparaţie în camera ei şi să-şi cumpere o vioară. Şi mai are un singur vis, despre care a ţinut neapărat să povestească.

La vîrsta de 8 ani, de ziua de naştere, Monica a primit în dar un pudel pitic, pe care l-a numit Bruno. El a devenit cel mai bun prieten al ei, însă peste jumătate de an, cânele a fost furat. Au trecut un an şi jumătate de atunci, dar Monica încă mai speră că Bruno se va întoarce acasă.