Filosoafa franceză Anne Dufourmantelle a murit încercând să salveze de la înec nişte copii

Filosoafa și pishanalista franceză Anne Dufourmantelle, în vârstă de 53 de ani, s-a înecat încercând să salveze niște copii pe plaja din Pampelonne, Saint Tropez, în apropierea localității Ramatuelle (sud-estul Franței), au informat duminică surse din anturajul său, citate de AFP, scrie Agerpres.

24 iul. 2017, 05:43
Filosoafa franceză Anne Dufourmantelle a murit încercând să salveze de la înec nişte copii

Jandarmeria din Saint-Tropez a confirmat vineri moartea prin înec a unei femei de 53 de ani, fără să ofere detalii privind identitatea acesteia.

Anne Dufourmantelle a sărit în ajutorul unor copii care făceau baie în mare, în condiții de vânt și valuri mari, când era arborat steagul portocaliu și apoi roșu (scăldatul interzis).

Anne Dufourmantelle a publicat numeroase eseuri, precum ‘Eloge du risque’ (2011), ‘Intelligence du ręve’ (2012), ‘Puissance de la douceur’ (2013) sau ‘Défense du secret’ (2015).

În 2015, ea a publicat și o carte, ‘L’envers du feu’, un thriller incitant care urmărește pașii unui tânăr american obsedat de o necunoscută. Prima sa lucrare, ‘De l’hospitalité’ (1997), a fost consemnată de Jacques Derrida.