Firea: Cele 19 spitale aflate în administrarea PMB vor intra într-un proces de renovare şi igienizare

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu managerii și directorii medicali ai celor 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Municipiului București, că toate aceste unități sanitare vor intra într-un amplu proces de renovare și igienizare.

25 ian. 2017, 19:57
Firea: Cele 19 spitale aflate în administrarea PMB vor intra într-un proces de renovare şi igienizare

Am făcut o serie de vizite neanunțate în toate cele 19 spitale și știu că sunt și lucruri foarte bune care s-au realizat, se vede ca munciți enorm, dar sunt și lucruri care pot merge mai bine. Cunosc devotamentul dvs., știu că de multe ori spitalele reprezintă cea de a doua casă pentru dvs. și, tocmai de aceea, știu că putem și noi să avem spitale la standarde europene. Iar pentru aceasta este nevoie de creșterea condițiilor de lucru și a calității actului medical. Astfel, în ceea ce privește aspectul spitalelor, toate cele 19 unități medicale vor intra într-un amplu proces de renovare și igienizare. Nu putem trece la dotări, până nu facem curățenie. În acest sens, trebuie să tratăm cu mare responsabilitate raportul infecțiilor intraspitalicești„, a precizat edilul general, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Primăria Capitalei.

Firea a făcut apel la manageri să ia toate măsurile necesare pentru igienizarea, renovarea și eventuala extindere a spitalelor. Ea a pledat pentru o evaluare a fluxului medical, urmând să fie extinse secțiile cu mulți pacienți.

În ceea ce privește dotările, Gabriela Firea a cerut definitivarea inventarului cu aparatura necesară, astfel încât Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) să poată demara procedura de achiziție. Primarul general a menționat că, împreună cu Ministerul Sănătății, va încerca sa găsească soluții pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa de personal.

Directorul ASSMB, Răzvan Nițu, a precizat că, în condițiile fundamentării bugetului pentru anul 2017, este necesară o atenție sporită în ceea ce privește execuția bugetului, astfel încât banii alocați să fie cheltuiți în integralitate. De asemenea, pentru spitalele cu lucrări în derulare s-a cerut o verificare atentă a constructorilor astfel încât ”cheltuirea banilor publici sa fie justificată”, se mai arată în comunicatul PMB.

Directorul medical interimar al ASSMB, Turkes Ablachim, le-a reamintit managerilor celor 19 spitale că, până la sfârșitul lunii februarie, au obligația „de a întocmi Planul Alb pentru managementul incidentelor cu victime multiple și de a-l depune la Direcția de Sănătate Publică, conform Dispoziției emise de Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne, la data de 30 decembrie 2016”.

Citeşte şi Managerii spitalelor din Bucureşti, obligaţi să depună Planul Alb pentru managementul incidentelor cu victime multiple