Intreprinderile mici şi mijlocii vor primi un ajutor financiar de 60 milioane de lei de la Ministerul Economiei

Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri a lansat miercuri Programul național multianual de microindustrializare, iar bugetul alocat pentru acest an este de 60,9 milioane lei (13,5 milioane euro). Prin implementarea acestuia, 244 de beneficiari vor primi în 2016 ajutor de minimis.

20 iul. 2016, 12:56
Intreprinderile mici şi mijlocii vor primi un ajutor financiar de 60 milioane de lei de la Ministerul Economiei

Obiectivul Programului național multianual de microindustrializare este susținerea investițiilor în sectoarele de producție eligibile, creșterea volumului de activitate și a competitivității IMM-urilor din aceste sectoare, scrie profit.ro.

Citeşte şi Mugur Isărescu s-a îmbogăţit cu 120.000 de lei în ultimul an

„Programul de microindustrializare este unul dintre cele mai așteptate proiecte guvernamentale de către antreprenori. Noutatea din acest an pentru firmele românești constă în valoarea mai mare a ajutorului financiar acordat”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei, Claudiu Vrînceanu.

De asemenea, acest program național sprijină fabricile de dimensiuni mici și medii și „va genera valoare adaugată în economie”, adaugă Claudiu Vrînceanu. Acesta este cel de-al patrulea program național, din cele zece pe care Ministerul Economiei le implementează anul acesta.

Prin acest program se finanțează implementarea celor mai bune planuri de investiții și planuri de afaceri depuse online de către aplicanți pe site-ul www.aippimm.ro.

Calcularea punctajelor planurilor de investiții/afaceri se face în mod automat, transparent și în timp real, spun reprezentanții Ministerului Economiei.

Aplicația de înscriere în program este activă de la ora 10.00.