Fiul medicului Gheorghe Burnei anunţă că tatăl său va da consultaţii şi va face intervenţii la Gral Medical

Fiul profesorului Gheorghe Burnei, dr Cristian Burnei, a anunţat pe pagina sa de Facebook că, din 19 iulie, tatăl lui acordă consultaţii în Centrul Medical Gral, medicul având interdicţie să lucreze în unităţi sanitare publice după ce a fost acuzat de luare de mită. La rândul lor, reprezentanţii Centrului Medical Gral spun că şi-au dat acordul de principiu în acest sens, dar că urmează să verifice dacă unitatea medicală îndeplineşte din punct de vedere procedural condiţiile necesare pentru intervenţii pediatrice.
Filip Stan
14 iul. 2017, 14:14
Fiul medicului Gheorghe Burnei anunţă că tatăl său va da consultaţii şi va face intervenţii la Gral Medical

Filul medicului a precizat în postarea de pe pagina sa de Facebook că, „din păcate”, consultaţiile vor fi contra cost, întrucât tatăl său nu are încă voie să profeseze la spital de stat, din cauza deciziei procurorilor.

Contactat telefonic de News.ro, unul dintre întemeietorii Gral Medical, dr. Robert Şerban, a declarat că a fost dat acordul de principiu.

Da, avem un acord de principiu. Legat de intervenţiile chiurgicale, aşteptăm o decizie a Direcţiei de Sănătate Publică cu privire la circuite. Dacă cele pe care le avem sunt în regulă sau dacă ar fi nevoie de alte circuite. Astfel ca domnul profesor să poată demara operaţiile„, a explicat medicul Robert Şerban.

Managerul Spitalului „Marie Curie” din Bucureşti, Dan Buzatu, a spus că profesorul Gheorghe Burnei nu a mai mers la spital după ce procurorii i-au interzis acest lucru.

Profesorul Burnei nu a mai venit la spital, de când i-a fost interzis acest lucru. Am primit decizii judecătoreşti prin care profesorul nu mai are voie să consulte şi să opereze în spitalul nostru„, a precizat managerul unităţii sanitare.

Ulterior, într-un comunicat oficial al clinicii se anunţă că nu există niciun acord de colaborare cu medicul Burnei şi că instituţia nici măcar nu are specialitatea ortopedie.

Clinica Gral Medical dezminte afirmaţiile legate de posibila colaborare cu medicul Gheorghe Burnei, adăugând că spitalul nu are secţie de ortopedie, precizarea fiind făcută după ce fiul doctorului a anunţat că, din 19 iulie, Burnei va oferi consultaţii la spitalul privat din Capitală.

„Gral Medical nu are în prezent secţie de ortopedie, dotarea secţiilor existente sunt orientate către chirurgia oncologică, iar tratamentul este ţintit către adulţi şi nu către copii. Afirmaţiile legate de posibila colaborare au fost asumate în mod solitar de către băiatul medicului pe pagina proprie dintr-o reţea cunoscută de socializare”, conform unui comunicat de presă al clinicii private, remis MEDIAFAX.

În documentul citat se menţionează că Gral Medical nu a încheiat nicio formă de colaborare cu medicul Burnei Gheorghe şi nu are configurat în softul medical servicii medicale şi orar pentru specialitatea ortopedie. Acesta este şi motivul pentru care nu se pot face programări prin sistemul propriu de call center sau online de pe site.

„În cadrul spitalului nu oferim intervenţii pe ortopedie la copii sau adulţi, investiţiile efectuate până acum sunt ţintite către servicii de diagnostic şi tratament oncologic. Orice colaborare cu orice medic pe această specializare nu se putea pune în practică, mai ales că nu suntem nici autorizaţi să prestăm astfel de servicii în spitalul nostru”, a declarat fondatorul Gral Medical, Robert Şerban.

În plus, Gral Medical menţionează că, pentru acest an, nu are prevăzut o investiţie care să fie orientată către deschiderea unui business nou pe specialitatea ortopedie, în ambulatoriu sau în regim de spitalizare de lungă durată.

*

Medicul Gheorghe Burnei a fost reţinut pe 10 decembrie de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia pentru 15 fapte de luare de mită. Tribunalul Bucureşti a respins, în 11 decembrie, arestarea preventivă a lui Burnei, medicul fiind plasat atunci în arest la domiciliu.

Anchetatorii au cerut arestarea preventivă a lui Burnei pentru că medicul, „prin activitatea defectuoasă pe care o exercită, prezintă un pericol concret pentru starea de sănătate sau chiar pentru viaţa pacienţilor săi minori„.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au arătat, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie, medicul Gheorghe Burnei a pretins şi a primit de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul „Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat. Mita pe care ar fi luat-o Gheorghe Burnei varia între 50 de lei şi 1.350 de euro.

Anchetatorii susţin că Gheorghe Burnei îi obliga pe părinţii copiilor operaţi de el să cumpere proteze de la firma Argonmed, care în schimb îi plătea vacanţele cu familia în străinătate şi deplasările la congrese. Burnei folosea atât proteze omologate, cât şi dispozitive medicale pe care le folosea în experimente pe copii, ce erau confecţionate artizanal de cunoştinţe ale medicului de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică si Tehnica Masurării, potrivit procurorilor.

„În categoria experimentelor pe copii sunt incluse şi intervenţiile chirurgicale efectuate cu oase de vită fierte sau cu filtre de tanc sau cu BVC”, au mai scris procurorii în referatul cu propunerea de arestare a medicului Gheorghe Burnei.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Burnei preleva de la copiii pe care îi opera ţesut osos şi ligamente, fără a cere acordul părinţilor, şi le ţinea în congelatorul unui frigider din unitatea sanitară, în care erau păstrate alimente şi băuturi alcoolice. Ţesuturile, deşi au fost păstrate în condiţii improprii şi nu au fost verificate bacteriologic şi viral, au fost transplantate altor copii, iar cele găsite la percheziţii urmau să fie folosite la alte intervenţii chirurgicale.

Din datele existente până în prezent în dosar, chirurgul ortoped Gheorghe Burnei ar fi făcut experimente pe copii în peste 20 de cazuri, potrivit unor surse judiciare.

Conform anchetatorilor, există indicii că Gheorghe Burnei ar fi săvârşit infracţiuni contra vieţii şi integrităţii corporale sau sănătăţii, în care victimele sunt minori aflaţi anterior într-o stare de sănătate precară, „stare pe care inculpatul prin acţiunile sale intenţionate a agravat-o”.

Curtea de Apel Bucureşti a înlocuit, în 20 decembrie, măsura arestului la domiciliu cu controlul judiciar pentru medicul Gheorghe Burnei, dar i-a interzis să profeseze la Spitalul „Marie Curie” şi să părăsească ţara, decizia fiind definitivă.

Citeşte şi Medicul Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Vreme extremă în România: Coduri roșii și temperaturi record în sudul țării
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?