Fiul unui fost preşedinte, inculpat pentru omor. A ucis două persoane şi este inculpat şi pentru fapte de corupţie

Fiul fostului preşedinte sud-african Jacob Zuma, Duduzane Zuma, a fost inculpat pentru omucidere, după ce a provocat moartea accidentală a două persoane, într-un accident de circulaţie, în 2014. Recent, el este inculpat şi pentru fapte de corupţie.

12 iul. 2018, 12:39
Fiul unui fost preşedinte, inculpat pentru omor. A ucis două persoane şi este inculpat şi pentru fapte de corupţie

Duduzane Zuma, a fost acuzat luni de fapte de corupţie dintr-o serie de scandaluri legate de familia omului de afaceri Gupta care a accelerat demisia tatălui său, în Februarie, anul acesta.

El a fost pus în libertate sub control judiciar strict în schimbul unei cauţiuni de aproximativ 6.500 de euro.

Joi, bărbatul de 34 de ani s-a prezentat în faţa unei instanţe de judecată din Johannesburg pentru a fi judecat de instanţă în cazul accidentului de maşină în care o tânără şi-a pierdut viaţa după ce Duduzane a lovit cu Porche-ul său un minibiz cu care circula tânăra sud-africană.

O altă pasageră, Nanki Jeanette Mashaba, a murit după trei luni din cauza rănilor grave suferite de pe urma accidentului.

Următoarea audiere a inculpatului va avea loc în data de 23 August, anul acesta.

Tatăl lui, Jakob Zuma, are şi el probleme cu justiţia într-o afacerea de corupţie legată de un vechi contract de armament. El a venit la tribunal cu fiul său, joi, pentru a-i oferi susţinere.  El a fost constrâns să demisioneze de la putere după ce şi-a pierdut şi susţinerea din partid – Congresul Naţional African (ANC) afat la putere, din cauza mai mujltor afaceri politico-financiare.