Florin Iordache, întrebat dacă va îşi va demisia în cazul unei decizii nefavorabile la CCR: Haideţi să nu fim aşa pesimişti

Florin Iordache, ministrul Justiției, a declarat vineri că va respecta decizia Curții Constituționale în legătură cu sesizările pe ordonanța de modificare a Codurilor penale.

03 feb. 2017, 13:50
Florin Iordache, întrebat dacă va îşi va demisia în cazul unei decizii nefavorabile la CCR: Haideţi să nu fim aşa pesimişti

Prezent vineri la ședința comisiilor juridice din Parlament, unde a fost discutat bugetul Ministerului Justiției, Florin Iordache a fost întrebat de jurnaliști dacă va pleca din fruntea MJ în cazul unei decizii nefavorabile din partea Curții Constituționale.

„Haideți să nu fim așa pesimiști. Aștept hotărârea și respect hotărârea Curții Constituționale. (…) Hotărârea este obligatorie, o vom respecta și noi”, a replicat Iordache, care a plecat apoi fără să mai răspundă la alte întrebări.

Avocatul Poporului a sesizat vineri Curtea Constituțională cu o excepție de neconstituționalitate a OUG de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, urmând ca până pe 7 februarie părțile implicate să transmită punctele de vedere.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis și Consiliul Superior al Magistraturii au sesizat CCR în vederea soluționării conflictelor juridice de natură constituțională între puterile statului.

Citeşte şi: Avocatul Poporului: Am decis să ridic excepţia de neconstituţionalitate a OUG. Sesizarea a fost înregistrată la CCR