Focar de INFECŢIE în spitalele din Braşov. Pacienţii sunt îngrijiţi printre gândaci şi păsări moarte FOTO

Imagini de-a dreptul şocante din spitalele românești ies la iveală după scandalul răniților din Colectiv. Podurile a două unităţi medicale din Braşov sunt pline de păsări moarte, gândaci și gunoaie. Vorbim despre pacienți care stau lângă un adevărat focar de infecţie. Locurile nu au mai fost curăţate de ani de zile.

05 dec. 2015, 07:10

Podul Spitalului Tractorul are aproximativ 2.000 de metri pătrați, spațiul este plin de găinaț, porumbei morți și gândaci. Potrivit surselor mytex.ro aceeași situație este și la Spitalul Mârzescu, podurile nefiind curățate de mai bine de cinci ani.

Nivelul mizeriei atinge aproximativ 30 de centimetri, deasupra aflându-se porumbei morți, iar dedesubt întregi „colonii” de gândaci. În situația dată s-a ajuns după ce conducerea unităților sanitare, care aparțin de Spitalul Județean Brașov, nu a montat plase la ferestrele podurilor celor două clădiri.

Începând de săptămâna trecută, în podul Spitalului Tractorul s-a demarat o operațiune de curățare care ar costa aproape 40.000 de lei, din care 20.000 de lei pentru transportarea sacilor menajeri plini cu deșeurile colectate.

După ce i-au fost expuse problemele apărute, noul manager al Spitalului Județean Brașov, dr. Neculoiu Carmen, a spus că exista în plan, pentru anul acesta, curățarea podurilor și montarea unor plase, dar că nu știe de ce până acum nu a fost pus în practică.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, serviciul de Inspecție al instituției a pornit spre cele două spitale pentru o verificare.

Citeşte şi Plângeri penale pentru spitale şi instituţii din sănătate