Focuri de armă la Catedrala Notre Dame din Paris. Un poliţist a fost rănit UPDATE

Focuri de armă s-au auzit, marţi, la catedrala Notre Dame din Paris, potrivit autorităţilor franceze. Un bărbat a încercat să atace cu un ciocan un poliţist, care a deschis focul asupra agresorului.

06 iun. 2017, 14:46

UPDATE ora 20.30 Situaţia începe să revină treptat la normal. În urma incidentului atacatorul şi un poliţist au fost răniţi. Agresorul a atacat cu ciocanul un grup de trei poliţişti. Unul dintre ei l-a împuşcat în zona toracelor.

UPDATE ora 19.10. Trei staţii de metrou din zona Catedralei Notre Dame au fost închise. Ministrul de Interne, Gerard Colomb, a declarat că agresorul a strigat în momentul atacului „Asta este pentru Siria!„.

UPDATE ora 19.00. Aproximativ 900 de persoane au rămas baricadate în catedrala Notre-Dame, iar autorităţile franceze încearcă să asigure securitatea în zonă înainte de a începe evacuarea persoanelor blocate în renumita catedrală din Paris. ”Nu este tocmai experienţa de vacanţă pe care o doream. Blocaţi în catedrala Notre-Dame, după ce poliţiştii au împuşcat un bărbat. Suntem împreună cu copiii noştri speriaţi”, a scris un turist pe Twitter.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Poliţia a răspuns imediat la alerta privind focurile de armă ce s-au auzit, marţi, la Catedrala Notre Dame din Paris.

În urma acestui incident s-a creat panică.

Prefectura din Paris a anunţat că se află în curs o intervenţie la locul incidentului.

Potrivit postului BFMTV, un poliţist a tras într-un bărbat care ar fi încercat să îl agreseze cu un ciocan.

Agreasorul a fost rănit cu gloanţe de către forţele de poliţie. Serviciile de securitate au înceruit zona.