Fost deputat, vânător de strigoi la OTV, condamnat la închisoare

Fostul deputat Metin Cerchez, preşedinte al Uniunii Turco-Musulmane din România, a fost condamnat la un an de închisoare pentru instigare la profanare de morminte, informeată replicaonline.ro. Fapta a avut loc în primăvara lui 2008, când versiunea mahomedană a lui Van Helsing s-a aflat în fruntea unei mulţimi ce a dezgropat cadavrul unei femei din cimitirul musulman din Medgidia pentru a-i înfige un ţăruş în inimă.

RomaniaTV.net
12 apr. 2012, 10:17
Fost deputat, vânător de strigoi la OTV, condamnat la închisoare

Metin Cerchez a primit cea mai mare pedeapsă, complicii Memedali Enver şi Mustafa Selatin fiind condamnaţi la 9, respectiv 6 luni de închisoare, de asemenea, cu suspendare.Totodată, Judecătoria Brăila l-a obligat pe Metin Cerchez şi la plata cheltuielilor judiciare. Sentinţa este cu recurs, fiind de aşteptat ca procurorii să înainteze apel.

Ca realizator de emisiuni la OTV, Metin Cerchez a aflat de la rudele unei femei moarte la Medgidia că aceasta s-ar fi transformat în strigoi şi îşi teroriza rubedeniile lovindu-i, ciupindu-i sau luându-le diverse lucruri din casă. Metin Cerchez s-a implicat personal în gestionarea ameninţării de pe tărâmul morţilor.

Deşi cererea de exhumare a cadavrului fusese respinsă de autorităţi, Cerchez s-a pus în fruntea unei mulţimi din cartierul Ali Baba din Medgidia, secondat de fratele defunctei, Memedali Enver. Fiul acesteia a încercat să se opună vânătorilor de strigoi, însă a fost scos cu forţa din cimitir astfel încât „strigoiul” să fie pus la punct prin înfigerea unui ţăruş în inimă.

Ulterior, fiul a depus plângere penală împotriva instigatorilor profanării, iar Metin Cerchez a fost trimis în judecată în ianurarie 2010 de către procurorii insensibili la serviciul făcut comunităţii din Medgidia.