Fostul ministru Decebal Remeş: Traian Băsescu se foloseşte de o persoană şi apoi o aruncă

După ce a ieșit din închisoare, fostul ministru  de Finanțe, Decebal Traian Remeș, fost coleg de Guvern cu Traian Băsescu, a lansat la Antena 3  mai multe atacuri la adresa lui Băsescu, dezvăluind  că încă din perioada în care erau colegi, acesta  se folosea temporar de o persoană sau alta, după  care o aruncă, transmite pesurse.ro.

RomaniaTV.net
17 mart. 2014, 20:38
Fostul ministru Decebal Remeş: Traian Băsescu se foloseşte de o persoană şi apoi o aruncă

„După ce se foloseşte temporar de o persoană sau alta, Băsescu o aruncă. Probabil, marinar fiind, nu a învăţat să-şi spele şosetele şi atunci…ca şi de şosete, se leapădă şi de oameni”, a afirmat fostul ministru.

Totodată, acesta a mai spus că actualul șef de stat încă mai încearcă să facă rău, după 10 ani în care Băsescu a făcut cât de mult rău a putut: „Zece ani de zile, Băsescu a făcut cât de mult rău a putut face. Acum, pe ducă zic eu, mai încearcă(…). Cozile de topor, de frica a ceea ce li s-ar putea întâmpla, îl mai slujesc şi mai pun cătuşe pe mâini celor care îl deranjează. Fiecare român e o victimă a lui Băsescu”.

Remeș a mai precizat că tot ce laudă Băsescu distruge, întrucât este construit din răutate în exces: „Omul acesta trăieşte sub un destin blestemat. Tot ce laudă, distruge! Băsescu este construit din răutate în exces şi are negru pe cerul gurii”.

Decebal Traian Remeş, fost ministru al Agriculturii, condamnat în februarie 2013 la trei ani de închisoare, a fost eliberat condiţionat din închisoare.

Judecătoria Baia Mare a admis cererea de eliberare condiţionată a lui Decebal Traian Remeş la mijlocul lunii ianuarie, însă procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din acest dosar a declarat recurs. Magistraţi ai Tribunalului Maramureş au respins cererea DNA, aşa că fostul ministru a fost în libertate.

Fostul ministru beneficiază de prevederile Codului Penal şi Codului de Procedură Penală potrivit cărora ca o persoană de peste 60 de ani cu un comportament bun în închisoare poate fi eliberată după ce a efectuat o treime din pedeapsă.

Decebal Traian Remes a fost condamnat la trei ani de închisoare în „Dosarul Caltaboşul”. El a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă, alaturi de Ioan Avram Mureşan, acuzat de complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată, şi de omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, acuzat de cumpărare de influenţă.

Conform rechizitoriului DNA, în septembrie 2007, Ioan Avram Mureşan ar fi înlesnit transmiterea promisiunii şi darea unor produse în valoare de 1.500 lei şi a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă ministrului Agriculturii de la acea vreme, Decebal Traian Remeş, pentru ca acesta să favorizeze firmele lui Ciorbă la licitaţii publice organizate de instituţii aflate în subordinea sa.

„Banii şi produsele alimentare au fost primite în scopul favorizării firmei SC Construct Europromt SRL Certeze (aparţinând fiului omului de afaceri Ciorbă Gheorghe) la câştigarea a două licitaţii publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare, prin exercitarea influenţei pe care ministrul o avea asupra funcţionarilor însărcinaţi cu derularea procedurilor de achiziţie publică, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Râmnicu Vâlcea – structură aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, potrivit DNA.

Omul de afaceri Gheorghe Ciorbă ar fi oferit, prin intermediul lui Mureşan, şi un autoturism de lux marca Audi Q7 în valoare de 65.000 de euro, fiind extrem de interesat în câştigarea licitaţiei de la ITRSV Râmnicu Vâlcea.

Gheoghe Ciorbă s-a autodenunţat la DNA după ce a aflat că este oricum în vizorul anchetatorilor pentru că ar fi încercat, prin Mureşan, să-l cumpere pe ministrul Decebal Traian Remeş.

TVR a difuzat, în 10 octombrie 2007, în jurnalul de la ora 19.00, imagini de la o întâlnire a lui Remeş cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan, în care acesta din urmă îi dă un plic lui Remeş, precum şi înregistrări audio referitoare la licitaţii.

Decebal Traian Remeş şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Agriculturii în 11 octombrie 2007, după ce postul naţional de televiziune a difuzat imaginile din înregistrarea video a întâlnirii sale cu Ioan Avram Mureşan.