Fotbalul, lovit de o nouă tragedie. Un jucător ceh s-a sinucis la doar 34 de ani

David Bystron, un fundaş central care la începutul carierei era văzut ca o mare speranţă a fotbalului din Cehia, s-a sinucis vineri seara, la vârsta de 34 de ani.

20 mai 2017, 18:22
Fotbalul, lovit de o nouă tragedie. Un jucător ceh s-a sinucis la doar 34 de ani

David Bystron era născut 18 noiembrie 1982, la Levoca, pe teritoriul actualei Slovacii. Juca pe postul de fundaş central şi a fost selecţionat în toate reprezentativele de tineret ale Cehiei, de la Under 15 la Under 21. Cariera la echipele de club include grupări ca Banik Ostrava, Viktoria Plzen, Sigma Olomouc, dar şi gruparea bulgară Levski Sofia.

În cele şapte sezoane în care a jucat pentru Banik Ostrava, Bystron a câştigat în 2004 campionatul Cehiei, iar în 2005 a câştigat Cupa Cehiei. De asemenea, în 2009 a devenit campion al Bulgariei, cu Levski Sofia, iar un an mai târziu a devenit din nou campion al Cehiei, de data aceasta cu Viktoria Plzen. În noiembrie 2011, după un meci de Champions League, contra lui BATE Borisov, a fost depistat pozitiv, cu metamfetamină, şi a fost suspendat doi ani, până pe 3 ianuarie 2014. După aceea a jucat pentru Sigma Olomouc, iar din 2016 pentru FC Linth, o grupare din liga a cincea elveţiană.

În Elveţia şi-a pus David Bystron capăt zilelor, spânzurându-se în reşedinţa sa din comuna Ilanz.