Francois Fillon: Voi candida la Preşedinţia Franţei

Francois Fillon, criticat de către publicaţia Canard enchaîne pentru suspiciuni de angajare a soţiei sale, Penelope Fillon, în locuri de muncă, susceptibile de a fi fost fictive, de pe urma cărora a luat mulţi bani, fapt ce a determinat Dreapta franceză să se gândească şi la un "Plan B", a anunţat, miercuri, că va candida în alegerile prezidenţiale din Franţa.

01 feb. 2017, 19:28
Francois Fillon: Voi candida la Preşedinţia Franţei

„Voi fi candidat în aceste alegeri (…) Când o persoană candidează la Preşedinţie, nu trebuie să se plângă de violenţa atacurilor, ci trebuie să le accepte aşa cum sunt în sistemul nostru democratic (…) Trebuie să le copmbată până la capăt. Voi fi candidat în aceste alegeri pentru că am un mesaj politic care, după mine, este singurul care îmi poate permite o redresare naţională”, a declarat Fillon în cadrul unei vizite la Paris, la Salonul Antreprenorilor.

Candidatul la prezidenţialele din Franţa a ţinut să dezmintă că soţia lui ar fi avut parte de o remuneraţie extrem de generoasă pentru pretinsele prestaţii profesionale, scrie presa franceză.

Citeşte şi Franţa: Bani publici pentru familiile parlamentarilor: Soţia lui Fillon şi copiii lui au încasat aproximativ 1 milion de euro

Fillon a vorbit şi despre rivala lui în aceste alegeri, Marine Le Pen, criticând „proiectul hazardant al doamnei Marine le Pen, dar şi despre un alt rival al său, Emmanuel Macron, despre care a spus că „nu are niciun fel de experienţă şi niciun fel de majoritate”.

El a acuzat că actuala campanie este o „campanie orchestrată”, concentrată pe activitatea profesioanlă a soţiei sale. Dacă voiau să mă pună pe mine în dificultate, puteau să o facă mai devreme. Eu am respectat legea întotdeauna şi nu voi răspunde la nicio întrebare despre această chestiune, pentru că am răspuns în faţa judecătorilor şi a poliţiştilot şi nu voi permite ca, în cea de-a V-a Republică să fie luat ostatic un candidat în asemenea condiţii”, a mai spus Fillon.