Franţa, paralizată de proteste cu două săptămâni înainte de Euro 2016

Franţa este paralizată de proteste cu două săptămâni înainte de startul Euro 2016. Traficul este dat peste cap, benzinăriile au rămas fără carburanţi după blocarea rafinăriilor, iar manifestaţiile au luat o turnură violentă.

RomaniaTV.net
26 mai 2016, 11:51
Franţa, paralizată de proteste cu două săptămâni înainte de Euro 2016

Pentru guvernul de la Paris se conturează un coşmar. Franţa aşteaptă 7 milioane de turişti, începând din 10 iunie, pentru Campionatul European de Fotbal. Benzinăriile au fost luate cu asalt, iar oamenii şi-au făcut plinul ori au umplut canistre, de teamă că protestele rafinăriilor vor continua. Autorităţile franceze au fost nevoite să apeleze la rezervele strategice pentru a nu închide benzinăriile.

Legea muncii, pe care guvernul a aprobat-o fără votul Parlamentului, conţine schimbări care îi dezavantajează pe angajaţi, aceştia putând fi concediaţi mai uşor.

6 din cele 8 rafinării ale ţării sunt afectate de proteste. De asemenea, depozitele de carburanţi sunt blocate de sute de manifestanţi care contestă reforma dreptului muncii. În plus, de astăzi, au intrat în grevă şi angajaţii de la 16 din cele 19 centrale nucleare ale Franţei. Experţi din industrie afirmă că grevele planificate nu ar trebui să provoace pene de curent. Asta pentru că acțiunile de protest în industria nucleară sunt limitate de lege.Pe de altă parte, Franța poate importa energie din ţări vecine.