Fraudă cu carduri. Trei români stabiliţi în SUA au furat 5 milioane de dolari

Trei români stabiliţi în SUA au reuşit să fure de pe carduri 5 milioane de dolari, într-un singur an. Anchetatorii spun că este vorba despre una dintre cele mai mari fraude de acest tip descoperite vreodată.

29 mai 2014, 14:24
Fraudă cu carduri. Trei români stabiliţi în SUA au furat 5 milioane de dolari

Cei trei români stabiliţi în SUA montau în bancomate aparate cu ajutorul cărora copiau datele de pe cardurile bancare introduse în respectivele terminale.

Datele erau folosite apoi pentru producerea de carduri false, cu care românii scoteau bani din conturile americanilor. Cei trei şi-au recunoscut vinovăţia şi îşi aşteaptă acum pedepsele. Potrivit unui comunicat al Procuraturii din New Jersey datat 27 mai 2014, „trei cetăţeni de origine română cu domiciliul în Queens, New York, şi-au recunoscut implicarea într-un plan pe termen lung de furt de informaţii de la clienţii bancilor din New York, New Jersey şi Connecticut, prin instalarea de dispozitive secrete de citire a cardurilor în ATM-uri„.

Citeşte şi Urmărit general pentru falsificare de carduri, prins ÎNTÂMPLĂTOR de poliţiştii de la rutieră

Potrivit procurorilor, ei sunt Emil Revesz (31 de ani), mai cunoscut ca „Daniel Lapteş”, Constantin Penduş (30 de ani), cunoscut şi ca „Florin Bogdan Hristea”, si Florin Apetrei, de 19 ani.

Potrivit presei locale, gruparea era condusă de un alt român, arestat în Suedia şi extrădat de curând în Statele Unite.

Citeşte şi Şase români, arestaţi pentru falsificare de carduri în Spania. FRAUDA reţelei: 60 milioane de dolari