FRF riscă amendă de 100.000 de euro şi cel puţin un meci cu porţile închise

Mircea Sandu, fostul președinte al FRF, a spus, în exclusivitate la ”Digi Sport Matinal”, ce riscă naționala după incidentele de la meciul cu Polonia.

12 nov. 2016, 11:48
FRF riscă amendă de 100.000 de euro şi cel puţin un meci cu porţile închise

„Ce s-a întâmplat pe stadion a fost dezastruos. În afara unei amenzi foarte mari, de recidivă, care se va duce la 60.000-70.000, probabil la 100.000 de euro, dacă scăpăm cu porțile închise un singur meci este un câștig. S-a atentat la siguranța și integritatea jucătorilor. Acea petardă a fost îndreptată spre un jucător”, a spus Mircea Sandu la Digi Sport.

La partida de pe ”Arena Națională”, din etapa a patra a preliminariilor pentru Cupa Mondială din Rusia 2018, au fost prezenți 48.531 de spectatori. Atmosfera de la meciul cu leșii a fost una extraordinară, dar au fost și momente care nu-și au locul pe terenul de fotbal. 

Suporterii tricolorilor, împărțiți pe diverse galerii sau grupuri, au aruncat de mai multe ori cu petarde și fumigene atât în teren, cât și în sectorul în care s-a aflat galeria oaspeților. De mai multe ori, de la stația de amplificare a arenei de cinci stele din Capitală, crainicul a anunțat că partida riscă să fie întreruptă dacă aceste incidente nu se vor încheia.

Ultrașii n-au ținut cont de nimic și și-au văzut în continuare de ”spectacol”, așa cum s-a întâmplat și la faza din minutul 55, atunci când o petardă a explodat lângă Lewandowski. În acel moment, arbitrul central Damir Skomina le-a făcut semn jucătorilor să se adune în cercul de la centrul terenului, după care s-a dus la margine pentru a discuta cu arbitrul de rezervă, dar și cu observatorul partidei posibilitatea de a întrerupe meciul.

Până la urmă, întâlnirea s-a reluat și a continuat, dar asta nu înseamnă că am scăpat de probleme. FRF va fi drastic amendată de către FIFA și sunt şanse ca meciul următor de acasă, din preliminarii, cu Danemarca, programat la 26 martie 2017, să se dispute fără public.