Funcţionarii japonezi au publicat din greşeală discuţii şi documente interne

Funcţionarii japonezi au setat greşit parametrii de discuţii pe grupurile Google, permiţând publicului să consulte documente interne cu privire la negocierile internaţionale, a recunoscut Guvernul nipon, miercuri.

RomaniaTV.net
10 iul. 2013, 14:11
Funcţionarii japonezi au publicat din greşeală discuţii şi documente interne

Oficialităţi ale Ministerului Mediului au utilizat parametri eronaţi pentru acest sistem de discuţii pe Internet, astfel încât toţi internauţii a avut acces la conţinutul discuţiilor, ci nu doar utilizatorii autorizaţi. Creatorii grupului de discuţie au omis să modifice criteriile vizând restrângerea dreptului de acces.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Mediului a recunoscut că funcţionarii au împărţit cu toate lumea, din eroare, date referitoare la negocierea unui acord internaţional privind comerţul cu mercur, a cărui semnare este prevăzută în această toamnă. Ei au difuzat, în special, conţinutul discuţiilor cu partenerii lor elveţieni şi norvegieni.

„Este o problemă faptul că aceste discuţii legate de negocieri au putut fi consultate de către persoane din exterior. Am luat măsuri pentru a remedia” această problemă, a explicat purtătorul de cuvânt pentru AFP. El a precizat că aceste documente de lucru nu erau clasate „strict secret”, dar nu ar fi trebuit publicate, informează Mediafax.

În total, şase ministere sau agenţii guvernamentale au fost afectate de această eroare, a anunţat postul de televiziune public NHK.

Citeşte şi: Cine este de vină pentru scurgerea de informaţii care a arătat că Internetul este supravegheat

La rândul său, cotidianul Yomiuri Shimbun a anunţat că a constatat un mare număr de cazuri în care informaţii care nu ar fi trebuit să fie au devenit accesibile tuturor. Aceste informaţii conţineau diverse date ale unor organizaţii publice şi private, între care buletine de sănătate aparţinând unor pacienţi internaţi în spitale.