Funcţionarii publici dau în judecată Guvernul pe transferul contribuţiilor: "30.000 de oameni din administraţia centrală sunt afectaţi"

Publicat: Marţi, 13 Februarie 2018 11:50 // Actualizat: Marţi, 13 Februarie 2018 12:04 // Sursa: romaniatv.net

Funcţionarii publici din administraţia centrală vor da în judecată Guvernul, a anunţat, marţi, Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici. Printre motive se numără Legea salarizării şi transferul contribuţiilor.

Foto: gov.ro

"Dăm în judecată Guvernul pe cele trei acte normative, respectiv Legea salarizării, Ordonanţa 79, cea care modifică contribuţiile şi le transferă de la angajator la angajat şi Ordonanţa 90, care spune că la creşterea salarială din 2018 s-a avut în vedere transferul sumelor aferente suportării contribuţiilor. Din păcate, nu la toată lumea s-a dat o creştere de 25%. Alţii au beneficiat de o creştere parţială, alţii deloc, sau din contră, au suportat o scădere salarială, din cauza faptului că erau deasupra grilei”, a declarat  Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), citat de Mediafax.

Citeşte şi: Lia Olguţa Vasilescu: Erau foarte mulţi bugetari cu salarii peste cel al preşedintelui României

Potrivit lui Oprescu, în prezent, din cei 70.000 de funcţionari din administraţia centrală, 30.000 sunt afectaţi de actele normative contestate.

"Având în vedere că unii bugetari au beneficiat de sumele aferente transferului contribuţiei şi alţii nu au beneficiat, urmare a consultării cu cabinetul nostru de avocatură, vom acţiona în judecată toate actele normatve pentru aceşti 30.000 de oameni din administraţia publică centrală. Numai în administraţia centrală, unde sunt 70.000 de funcţionari, 30.000 dintre aceştia sunt afectaţi", a conchis Oprescu.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, insistă că salariile bugetarilor nu au scăzut, comentând că aceia cărora li s-au micşorat veniturile nu depăşesc un procent de 3%.

Ministrul precizează că aceştia nu vor avea curaj să-şi arate fluturaşul de salariu pentru că aşa s-ar vedea sumele mari pe care le primeau.

"Cei care se aşteptau să le scadă salariile au primit fluturaşi şi au văzut că nu le scad şi nu mai au de ce să fie nemulţumiţi. Iar cei care au primit fluturaşii şi au văzut că le scad probabil că nu or să vă trimită niciodată fluturaşii pentru că sumele sunt foarte mari şi atunci aţi vedea de unde le-a scăzut salariul.

Citeşte şi: Ministrul Muncii: La aproximativ 3% dintre bugetari scad salariile, dar nu vor avea curaj să-şi arate fluturaşul de salariu

 


2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
funcţionari publici Guvern Legea salarizării salarii bugetari
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 feb 12:06
Răspunde | Votează email 0 email
Geo
Tupeul si nesimtirea bugetarilor nu mai are masura.Trebuie disponibilizati masiv.Economia privata ,singura care realizeaza PIB,nu mai poate sutine armata de putori care nu produc nimic.Functionarii publici sa plece in domeniul privat si sa puna mana la munca adevarata!
13 feb 12:04
Răspunde | Votează email 0 email
Geo
Tupeul si nesimtirea bugetarilor nu mai are masura.Trebuie disponibilizati masiv.Economia privata ,singura care realizeaza PIB,nu mai poate sutine armata de putori care nu produc nimic.Functionarii publici sa plece in domeniul privat si sa puna mana la munca adevarata!
1
EUR
4.7081
RON
22 Jan
noapte -4 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H