Gabriela Firea: Sunt convinsă că preşedintele va invita la consultări liderii coaliţiei, avem majoritate parlamentară dovedită

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a declarat convinsă că președintele Klaus Iohannis va respecta Constituția și va chema la consultării liderii coaliției guvernamentale.

RomaniaTV.net
21 iun. 2017, 12:46
Gabriela Firea: Sunt convinsă că preşedintele va invita la consultări liderii coaliţiei, avem majoritate parlamentară dovedită

Cred că președintele țării va respecta, așa cum a făcut și până acum, Constituția României, legile țării precum și regula și cutuma într-o democrație. Avem o majoritate parlamentară dovedită și astăzi. Sunt convinsă că președintele va invita liderii coaliției de guvernământ cu candidatul de prim ministru și în continuare vom putea să avem la Palatul Victoria o nouă formulă guvernamentală„, a afirmat Firea, după adoptarea moţiunii de cenzură. 

Ea a spus că sunt mulți social-democrați „care răspund criteriilor și exigențelor de a fi prim ministru sau ministru”.

Avem colegi și în interiorul partidului și colegi de-ai noștri care au colaborat cu noi în diferite etape, chiar dacă poate acum nu sunt neapărat membri activi. Există o rezervă profesională„, a explicat Firea.

Întrebată dacă viitorul premier trebuie să fie membru PSD, Gabriela Firea a replicat: „Nu îmi cereți să mă antepronunț, va fi o decizie în Comitetul Executiv și pe care o vom anunța cât de curând posibil”.

Firea nu a exclus ca din viitorul Guvern să facă parte și membri ai actualului cabinet, urmând ca în primul Comitet Executiv Național să fie o discuție în acest sens.

Gabriela Firea a adăugat că nu va accepta „sub nicio formă” o eventuală propunere pentru funcția de premier.

Vreau să îmi duc la bun sfârșit mandatul de primar general. Se spune că e mai greu să conduci o primărie decât un minister, dar mi-am asumat acest risc„, a conchis ea.

CITEŞTE ŞI Moţiunea de cenzură „PSD contra PSD” a trecut cu 241 de voturi. Guvernul Grindeanu a căzut