Gabriela Firea: Vom lua măsuri pentru ca Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială să se mute într-un nou sediu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marţi că vor fi luate "cât mai urgent" măsuri pentru ca Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială să se mute într-un nou sediu, echipat şi dotat la standarde europene.

06 feb. 2018, 17:14
Gabriela Firea: Vom lua măsuri pentru ca Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială să se mute într-un nou sediu

Gabriela Firea a efectuat marţi o vizită inopinată la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Dan Theodorescu”, situat pe Calea Plevnei din Capitală, după ce a primit mai multe informaţii conform cărora ar exista o situaţie conflictuală între managerul spitalului şi cadrele didactice şi medicale din această unitate medicală.

În urma întâlnirii, managerul actual al spitalului, dr. Tania Rădulescu, a decis să îşi dea demisia de onoare, aceasta urmând să aibă alte responsabilităţi în cadrul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, precizează sursa citată.

„Am dorit să discut atât cu managerul acestui spital, care are datoria de a crea toate condiţiile pentru ca activitatea medicală să se desfăşoare fără sincope, coerent şi eficient, cât şi cu profesorii care au misiunea nobilă de a trata pacienţii, dar şi de a forma noi cadre medicale, pentru a lua cât mai rapid toate măsurile necesare astfel încât acest spital, unitate de elită în sistemul medical din România, să îşi poată desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii”, a declarat Gabriela Firea, citată în comunicat.

Potrivit Agerpres, ea a arătat că a dispus constituirea unui grup de lucru care are misiunea de a identifica cât mai rapid un spaţiu nou, modern, unde să fie mutat atât spitalul, cât şi ambulatoriul şi spaţiile destinate Facultăţii de Medicină Dentară.

„Anul acesta, am alocat Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială ‘Dan Theodorescu’ un buget de aproximativ 1,1 milioane euro, sumă care poate creşte la rectificarea bugetară, dacă este necesar”, a mai spus Firea.

Edilul Capitalei a dezbătut împreună cu factorii implicaţi în activitatea medicală şi administrativă a spitalului toate problemele cu care se confruntă în acest moment unitatea medicală, unul dintre cele mai stringente neajunsuri fiind lipsa unui spaţiu adecvat pentru o funcţionare optimă şi eficientă a spitalului, clădirea în care funcţionează în prezent o parte a secţiilor medicale necesitând lucrări de consolidare şi reabilitare.

Primarul Capitalei a solicitat, de asemenea, conducerii spitalului să acorde o atenţie sporită normelor de igienizare, de dezinfecţie pentru a preveni apariţia infecţiilor nosocomiale.

Alături de primarul general, la discuţiile de marţi au participat decanul Facultăţii de Medicină Dentară, conf. dr. Paula Perlea, şeful Clinicii de chirurgie oro-maxilo-facială, prof. dr. Alexandru Bucur, şeful Clinicii de ortodonţie, prof. dr. Ecaterina Ionescu, directorul general ASSMB, Daniela Blandu, precum şi fostul manager dr. Tania Rădulescu.