Gabriela Firea: Vom susţine la şedinţa CGMB un viceprimar al Alianţei PSD – UNPR şi unul ALDE

Propunerea pentru funcția de viceprimar al Capitalei va fi analizată până la ședința Consiliului General de joi, iar PSD va susține un viceprimar al Alianței PSD+UNPR și unul al ALDE, a precizat miercuri primarul general Gabriela Firea.

06 iul. 2016, 09:00
Gabriela Firea: Vom susţine la şedinţa CGMB un viceprimar al Alianţei PSD – UNPR şi unul ALDE

Mâine, la ora 12,00, începe ședința de Consiliu General. În această seară voi avea întâlnire cu grupurile politice și fiecare va avea o propunere pentru poziția de viceprimar. La acest moment nu știu care sunt aceste propuneri. Diseară analizăm și grupul PSD+UNPR va face o propunere. Pot să spun doar coloratura politică și ceea ce vom susține noi — un viceprimar al Alianței PSD+UNPR și un viceprimar ALDE. Acestea vor fi voturile noastre. Bineînțeles sunt convinsă că și ceilalți consilieri generali vor avea propriile propuneri, să vedem cine va ieși la vot„, a declarat Gabriela Firea, la sediul central al PSD.

Întrebată în legătură cu Nicușor Dan, primarul general a reamintit că acesta a declinat oferta sa din campanie privind postul de viceprimar.

Eu am spus în campanie că mi-aș dori un viceprimar cu profilul dlui Nicușor Dan, chiar dl Nicușor Dan dacă formațiunea domniei sale va intra în Consiliul General, și a intrat și îi felicit pentru această performanță. Ulterior, domnia sa a declinat oferta politică și foarte serioasă făcută de mine și susținută de ceilalți colegi ai mei. Pe urmă au fost anumite — să spunem — discrepanțe în declarațiile domniilor lor, dar nu a fost nicio supărare, că era campanie electorală. Dar dumnealor au subliniat că nu doresc să facă propuneri pentru poziția de viceprimar cât sunt eu primar și atunci este de înțeles„, a adăugat Gabriela Firea.