Gabriela Vrânceanu Firea, ameninţată cu MOARTEA din cauza proiectului Roşia Montană

Senatoarea Gabriela Vrânceanu Firea a primit ameninţări cu moartea, după vizita efectuată la Roşia Montană. Parlamentarul a povestit la România TV că a primit mai multe mesaje şi e-mailuri jignitoare şi ameninţătoare.

25 sept. 2013, 06:40
Gabriela Vrânceanu Firea, ameninţată cu MOARTEA din cauza proiectului Roşia Montană

Gabriela Firea a primit mesaje ameninţătoare de la mai multe persoane care nu şi-au ascuns identitatea.

„Cele mai multe posturi pe Facebook se refereau la accidente care ar putea să mi se întâmple mie şi membrilor familiei mele, tăieri de gât, mutilat de figură, că ne putem întâlni şi sunt soluţii care pot fi aruncate pe faţă…”, a spus Gabriela Firea, la România TV.

„De ce te agiţi aşa de mult, ţăranco cumpărată de comunişti? Îţi doresc să mori de cianură ‘tu .. …… mă-tii. Vor ieşi oamenii în stradă şi vă vor da în gură cu pietre”, este un mesaj primit de Firea de la Alin Teglaş.

Demnitarul este ameninţat şi de o femeie care locuieşte în Roşia Montană. „Băgaţi-vă minţile în cap că altfel brişca bistrenilor vă şi jugăneşte! Amin!!!, scrie Ileana Viorica Ion.

Firea este convinsă că aceste reacţii au apărut după vizita la Roşia Montană, în calitate de vicepreşedinte al comisiei Unesco.

„Presiunea a început în momentul în care, după întrevederea cu autorităţile locale, una dintre fundaţiile care nu susţin proiectul Albrunus Maior a refuzat să vină la întrevederea pe care o confirmaseră şi au insistat să ne deplasăm în casa unuia dintre membri. S-a votat şi toţi membrii comisiei au spus că nu este normal să mergem în casanu ştiu cui”, a explicat Gabriela Firea, care nu a sesizat organele statului, dar şi-a luat măsuri de securitate în plus pe reţeaua de socializare.