Gafă jurnalistică: O publicaţie britanică a scris pe prima pagină indicaţii pentru paginator

Publicat: Miercuri, 06 Decembrie 2017 16:40 // Actualizat: Miercuri, 06 Decembrie 2017 17:01 // Sursa: romaniatv.net

Un ziar local din orașul universitar Cambridge din Marea Britanie și-a cerut scuze după o eroare în urma căreia textul ''100pt splash heading here'', reprezentând indicațiile tehnice pentru paginator, a dominat miercuri prima pagină a publicației.

''Din cauza unei probleme tehnice, titlul principal corect nu a apărut pe ediția pentru Cambridge, deși a fost imprimat pe ediția pentru Cambourne a ziarului'', se arată în mesajul publicației, cu referire la o așezare din apropierea orașului.

Publicația a precizat că titlul ar fi trebuit să fie ''Ł2m for 'sex lair' school'' (2 milioane de lire pentru școala ''bârlog sexual'') cu trimitere la un material despre o alocație de 2 milioane de lire sterline (2,7 milioane de dolari) din partea autorităților locale pentru lucrări de reparații ale unei școli al cărei fost director a ''cheltuit fonduri în concedii și pentru amenajarea unui ''bârlog sexual'' pe domeniul instituției''.

''100pt'' se referă la dimensiunea caracterelor, iar textul imprimat reprezintă un înlocuitor utilizat în mod obișnuit în presa scrisă până la introducerea de către paginator a titlului final, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Vladimir Putin a leşinat de râs când a auzit această gafă făcută de unul dintre miniştrii lui

Chris Rand, jurnalist în Cambridge, a scris pe Twitter că, după părerea sa, această primă pagină de ziar va ''figura mulți ani de acum înainte la cursurile de corectură de ziar''.

''Vai, vai! Asta se întâmplă când tai la sânge personalul și bugetul unui ziar'', a scris pe aceeași rețea Stuart Roberts, scriitor și jurnalist în Cambridge.

Însă, Tom Evans, editor la Liverpool Echo, a sărit în apărarea publicației. ''Nu știu sigur, însă aș putea paria că de vină pentru acest lucru este o eroare de sistem (pagina revenind la o versiune anterioară), mai degrabă decât o eroare umană sau tăierile de personal'', a scris Evans, potrivit DPA.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cambridge gafă indicaţii paginator publicatie publicaţie britanică
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6669
RON
19 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H