Gemene carbonizate, în braţele bunicilor. Incendiile din Grecia scot la iveală poveşti cutremurătoare

Incendiile teribile din Grecia au lăsat în urmă vieţi distruse, drame de neimaginat şi familii decimate. Una dintre cele mai impresionante poveşti este cea a unei familii aflate în vacanţă. Două fetiţe gemene au murit carbonizate lângă bunici.

30 iul. 2018, 09:43

91 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma incendiilor care au devastat luni coasta de est a regiunii Attica şi în special localitatea-martir Mati.

Printre victime se află şi două fetiţe gemene de nouă ani. Fetele au fost găsite carbonizate, îmbrăţişate de bunicii lor, în timp ce încercau să scape de foc. Sophia şi Vassiliki Philipopoulos au fost date dispărute după incediul de la nord de Atena luni. Însă micuţele s-au aflat printre cei 26 de oameni care au murit blocaţi pe o stâncă, la doar câţiva metri de o zonă unde se refugiaseră supravieţuitori.

O rudă a gemenelor a scris pe Facebook: „Epilogul a fost scris, toţi patru au fost găsiţi îmbrăţişaţi. Nici moartea nu i-a putut despărţi”, conform dailymail.co.uk.

Cadavrele micuţelor au fost găsite după ce tatăl lor, Yiannis, a făcut un apel disperat la televizior. Fetele de nouă ani erau în vacanţă în Rafina cu bunicii lor, Philip, de 74 de ani şi Sofia, de 61 de ani. Bărbatul a mers la morgă şi prin spitale şi a oferit mostre ADN în speranţa că le va găsi. Cei patru au fost descoperiţi într-o grădină, unde alţi 22 de oameni şi-au găsit sfârşitul.

Ei s-au adăpostit în curtea unei femei, Chirstiana Fragou, care i-a chemat acolo văzând că sunt blocaţi pe străzile acoperite de flăcări. Femeia şi familia ei au reuşit să scape când grădina a fost şi ea înghiţită de foc, dar restul oamenilor nu. Fiul ei a povestit că mama sa e traumatizată pe viaţă, iar poliţia continuă căutările în curtea casei unde au fost găsite cadavrele carbonizate.