Generalul Bartolomeu Săvoiu, lider al Masoneriei, audiat la DNA în dosarul lui Toni Greblă

Generalul în rezervă Bartolomeu Constantin Săvoiu, cetăţean român şi francez, consilier în relaţii economice internaţionale, este audiat joi de procurorii DNA, transmite Agerpres.

22 ian. 2015, 09:01
Generalul Bartolomeu Săvoiu, lider al Masoneriei, audiat la DNA în dosarul lui Toni Greblă

Bartolomeu Constantin Săvoiu este acuzat, alături de Toni Greblă şi Ion Bîrcină, de folosire, la autoritatea vamală, a unor documente vamale de transport sau comerciale falsificate., susţin surse judiciare.

Aceleaşi surse afirmă că, începând cu luna august 2014, judecătorul Toni Greblă a întreprins demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între omul de afaceri Bîrcină şi Săvoiu, cunoscut ca ”Generalul”, care au iniţiat raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) şi demersuri în vederea achiziţionării de produse de la diverse societăţi comerciale specializate în prelucrarea şi conservarea cărnii (abatoare), în vederea comercializării acestora în spaţiul ex-sovietic, cereale, materiale de construcţii şi/sau produse de minerit

Bartolomeu Constantin Săvoiu este şi lider al masoneriei, având funcţiile de Suveran Mare Comandor Mare Maestru Marea Loja Nationala Romana 1880 şi Co-Presedinte Alianta Mondiala Masonica Crestina.

Bartolomeu Constantin Săvoiu este originar din Gorj şi, în 2008, s-a implicat în campania electorală a PDL Gorj, fiind membru al filialei.

Potrivit unor surse judiciare, el a fost adus cu mandat la DNA pentru a fi audiat în dosarul lui Toni Greblă, despre care presa locală a scris că ar face, de asemenea, parte din masonerie.

Toni Greblă, judecător la CCR, a fost adus la DNA cu mandat, joi dimineaţă. El este suspectat de trafic de influenţă după ce ar fi primit de la un om de afaceri 56.000 de euro, promiţând în schimb intervenţii la funcţionari publici.

Greblă a fost fost senator în Parlamentul României în legislatura 2008-2012, din partea PSD si reales la alegerile legislative din 2012 ca senator de Gorj.

Toni Greblă, la DNA: Ce susţin procurorii nu are legătură cu CCR. Îmi periclitează imaginea, mă deranjează

A fost numit de Senat ca judecător al Curtii Constitutionale la data de 18 decembrie 2013, în locul judecatoarei Iulia Motoc, care a demisionat pentru a devenii judecator CEDO.