George Michael a murit la vârsta de 53 de ani, în noaptea de Crăciun

Cântăreţul George Michael a murit, la vârsta de 53 de ani, a anunţat agentul său de presă, citat de BBC. Superstarul pop a fost găsit fără suflare în locuința sa din Oxfordshire, Marea Britanie, răpus de o insuficienţă cardiacă. Pentru artist a fost ultimul Crăciun, iar fanii îndurerați și-au amintit de una dintre cele mai de succes piese ale sale, celebra melodie Last Christmas.

26 dec. 2016, 05:59
George Michael a murit la vârsta de 53 de ani, în noaptea de Crăciun

Cântăreţul britanic, care s-a lansat cântând în grupul pop Wham! din anii 1980 şi şi-a construit apoi o carieră de succes în calitate de artist solo, „a murit împăcat în reşedinţa lui”.

Potrivit Poliţiei din Thames Valley, o ambulanţă a fost chemată în regim de urgenţă la o proprietate privată din Goring, în comitatul Oxfordshire, duminică, la ora 13.42 GMT.

Poliţia spune că nu există circumstanţe care să indice o infracţiune.

„Cu mare tristeţe, vă confirmăm că iubitul nostru fiu, frate şi prieten George a murit împăcat în reşedinţa lui, în perioada Crăciunului. Familia cere să îi fie respectată intimitatea în aceste zile dificile. Pentru moment, nu vom mai face alte declaraţii”, a declarat agentul de presă al muzicianului.

Elton John, Ellen DeGeneres, Bryan Adams, Duran Duran, Ricky Gervais, George Takei, Meat Loaf şi Gloria Gaynor, vorbesc despre „un blestem al anului 2016” şi deplâng dispariţia sa.

Elton John, prieten apropiat a lui George Michael, i-a adus un ultim omagiu pe Instagram. Elton John a publicat o fotografie care îi prezenta pe amândoi la o gală muzicală. „Sunt complet şocat. Am pierdut un prieten mult iubit – cel mai blând, cel mai generos suflet din lume şi un artist strălucit. Inima mea este alături de familia lui şi de toţi fanii lui”, a scris Elton John în mesajul care însoţeşte fotografia.

George Michael a devenit cunoscut după ce a înfiinţat duoul pop Wham!, alături de colegul lui de şcoală Andrew Ridgeley. Şi-a construit apoi o carieră solo impresionantă şi a lansat albume de mare succes, inclusiv materialele discografice „Faith” şi „Listen Without Prejudice Vol.1”.

„Listen Without Prejudice Vol.1” a depăşit vânzările realizate de albumul „Faith” în Marea Britanie, dar, în pofida acestui succes, George Michael a pierdut un proces cu casa de discuri Sony, pe care artistul îl iniţiase deoarece nu era mulţumit de campania de promovare a acestui material discografic.

George Michael a avut şapte piese care au ajuns pe primul loc în topul din Marea Britanie, iar printre cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără cântece precum „Careless Whisper” şi „Faith”.

Artistul britanic a fost recompensat de-a lungul anilor cu numeroase trofee şi distincţii, inclusiv cu două premii Grammy şi trei Brit Awards.

La începutul acestei luni, presa britanică a anunţat că producătorul şi textierul Naughty Boy colabora cu George Michael la un nou album de studio.

În 2011, George Michael şi-a amânat o serie de concerte după ce a fost spitalizat de urgenţă din cauza unei pneumonii severe.

După ce a fost tratat într-o clinică din Viena, artistul, extrem de emoţionat, a susţinut o conferinţă de presă în faţa reşedinţei sale din Londra în care le-a mulţumit medicilor vienezi şi a spus că afecţiunea lui a fost una deosebit de gravă, iar el a fost la un pas de a-şi pierde viaţa.

Medicii din Viena au fost nevoiţi să efectueze o traheotomie pentru a-i menţine libere căile respiratorii, în perioada de câteva zile pe parcursul căreia George Michael s-a aflat în comă.

George Michael, al cărui nume real a fost Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a născut pe 25 iunie 1963 la Londra şi a vândut pe parcursul carierei sale de patru decenii peste 100 de milioane de albume.