Ger de crapă pietrele: Minus 20 de grade Celsius la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă, la nivel național, s-a înregistrat în noaptea de duminică spre luni, la Miercurea Ciuc, când termometrele stației meteo din oraș au arătat minus 20 de grade Celsius.

09 dec. 2013, 07:58
Ger de crapă pietrele: Minus 20 de grade Celsius la Miercurea Ciuc

Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul meteo Târgu Mureș, Liliana Ceontea, valoarea de minus 20 de grade Celsius s-a înregistrat în jurul orei 1.30-2.00, când cerul era senin. Spre dimineață, s-a înnorat și temperatura a crescut până la minus 12 grade Celsius.

Această valoare este una obișnuită pentru iernile lungi și geroase din Harghita. Și în celelalte localități ale județului a fost foarte frig. La Toplița au fost minus 18 grade, la Joseni s-au înregistrat minus 17 grade, iar la Bucin și la Odorheiu Secuiesc — minus 12 grade Celsius.

Minima absolută a lunii decembrie, la Miercurea Ciuc, a fost de minus 33 grade Celsius și s-a înregistrat în anul 1998, în vreme ce maxima absolută s-a consemnat în anul 1989 când au fost 16,8 grade Celsius, scrie AGERPRES. 

În intervalul 9 decembrie 6.00 – 9 decembrie 22.00 va ninge şi se va depune strat nou de zapadă, la început în Maramureş, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, apoi şi în restul zonei montane. În vestul ţării, precipitaţiile vor fi mixte şi izolat se va produce polei.

Citeşte şi IARNA face ravagii în România: Viscol, sute de turişti blocaţi şi trafic paralizat VIDEO