Germania se teme că sancţiunile americane împotriva Rusiei ar putea afecta companiile germane

Noile sancțiuni împotriva Rusiei propuse de Camera Reprezentanților din SUA ar putea afecta companiile germane și legăturile dintre Berlin și Washington, a declarat, joi, ministrul german al Economiei, Brigitte Zypries, citată de Reuters.

27 iul. 2017, 09:16
Germania se teme că sancţiunile americane împotriva Rusiei ar putea afecta companiile germane

„SUA au abandonat linia comună cu Europa cu privire la sancțiunile împotriva Rusiei”, a spus Zypries pentru postul de televiziune ARD, adăugând că această lipsă de coordonare cu Europa riscă să afecteze companiile germane.

La rândul său, organizația German Committee on East European Economic Relations a apreciat că noile sancțiuni americane împotriva Rusiei par destinate să stimuleze exporturile energetice americane în Europa. La o conferință de presă organizată la Berlin, German Committee on East European Economic Relations a apreciat că ar trebui păstrată opțiunea unor contra-sancțiuni europene vizând SUA, dacă firmele europene vor fi afectate.

Citeşte şi Rusia pregăteşte un RĂSPUNS DUREROS pentru noile sancţiuni impuse Moscovei de către SUA

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat, marți, aproape în unanimitate, noi sancțiuni împotriva Rusiei, un proiect care provoacă indignarea Moscovei, dar și a Europei, deoarece acesta ar permite să fie sancționate companii europene.

Mai multe țări europene, mai ales Germania, sunt nemulțumite, pentru că legea ar da președintelui Donald Trump posibilitatea de sancționare a companiilor care lucrează la conductele venind din Rusia, de exemplu prin limitarea accesului lor la băncile americane sau prin excluderea de pe piața publică din Statele Unite.

Comisia Europeană a promis, miercuri, „să reacționeze în mod corespunzător în câteva zile”, dacă îngrijorările sale nu sunt luate suficient în considerare.