GIGI BECALI, decizie DISPERATĂ. Patronul Stelei vrea să-şi vândă palatul

GIGI BECALI intenţionează să renunţe la palatul din Aleea Alexandru, pe care l-a cumpărat în 2006. Patronul Stelei şi-a pus apropiaţii să testeze piaţa încă de anul trecut, după ce el a intrat în închisoare, însă tranzacţia ar putea fi grăbită de faptul că GIGI BECALi ar fi primit unele informaţii cum că fiscul intenţionează să pună sechestru pe această clădire.

22 iun. 2014, 13:57
GIGI BECALI, decizie DISPERATĂ. Patronul Stelei vrea să-şi vândă palatul

GIGI BECALI are mari probleme cu lichidităţile, deşi sezonul trecut a câştigat cu Steaua peste 20 de milioane de euro numai din Liga Campionilor. Mai mulţi fotbalişti s-au plâns de întârzieri salariale şi chiar GIGI BECALI a declarat în repetate rânduri că nu îl mai interesează performanţele sportive ale Stelei, ci profitul financiar pe care echipa îl poate aduce.

Pentru a-şi spori lichidităţile, GIGI BECALI s-a hotârât să scoată la vânzare palatul din Aleea Alexandru. Ideea i-a venit la sfârşitul anului trecut, iar primul interesat de cumpărarea imobilului s-a arătat fostul antrenor al Stelei, Cosmin Olăroiu. Pe fondul crizei din ultimii ani, valoarea clădirii a scăzut de la 9 milioane euro (7,5 milioane preţul de achiziţie, 1,5 milioane – lucrări de renovare) la 5 milioane, însă Olăroiu are forţa financiară de a o cumpăra, el având un salariu de 4 milioane de euro în Emiratele Arabe Unite.

Surprins de rapiditatea ofertei pe care a primit-o, GIGI BECALI i-a spus lui Olăroiu că se mai gândeşte şi a amânat discuţiile pentru vara aceasta. Cosmin Olăroiu a revenit în ţară în urmăp cu două săptămâni şi a fost la închisoare la GIGI BECALI, ei discutând şi despre vânzarea palatului din Aleea Alexandru. Nici de această dată negocierile nu s-au finalizat, dar se pare că părţile sunt mai aproape de un acord, suma vehiculată fiind în continuare de 5 milioane de euro.

Citeşte şi Gigi Becali vrea, din nou, în libertate. A depus o nouă cerere de eliberare

Potrivit fanatik.ro, Gigi Becali are de o lună de zile un motiv în plus să se grăbească să vândă palatul. Asta deoarece el a pierdut procesul cu statul român după ce a băgat în faliment Fabrica de Armament de la Dragăşani, pentru că nu a respectat caietul de sarcini asumat în momentul tranzacţiei din urmă cu 10 ani. După ce judecătorii au decis că GIGI BECALI trebuie să plătească către stat 450.000 de euro despăgubiri, Fiscul a scos fabrica respectivă la vânzare, dar nimeni nu s-a prezentat la cele trei licitaţii organizate. Astfel, cum Fiscul nu a reuşit să îşi recupereze prejudiciul, GIGI BECALI a primit informaţii că organele financiare ale statului ar intenţiona să îi pună sechestru chiar pe palatul din Aleea Alexandru.

Citeşte şi STEAUA merge pe avarii. GIGI BECALI reduce drastic salariile a TREI titulari

În cazul în care va reuşi să bată palma cu GIGI BECALI pentru cumpărarea palatului, antrenorul lui Al Ahli intenţionează să facă acolo un restaurant de lux, împreună cu bunul său prieten Gino Iorgulescu. Cei doi au deja în Bucureşti un lanţ de restaurante.

Citeşte şi Gigi Becali, decizie şocantă: „Părăseşte puşcăria şi pleacă din ţară”