Gigi Becali, audiat la Curtea de Apel Bucureşti. DE CE se teme de Traian Băsescu

Gigi Becali îşi susţine din nou declaraţiile în procesul lui Puiu Popoviciu.Ameninţat cu un nou dosar, pentru mărturie mincinoasă, latifundiarul întăreşte declaraţiile din 2006.

31 mart. 2016, 08:59
Gigi Becali, audiat la Curtea de Apel Bucureşti. DE CE se teme de Traian Băsescu

Gigi Becali a fost reaudiat, joi, în dosarul lui Puiu Popoviciu. Înainte de a intra la Curtea de Apel Bucureşti, Gigi Becali a spus că îşi va menţine denunţul făcut în urmă cu 10 ani şi o să declare tot ce ştie în faţa judecătorilor.

CITEŞTE ŞI Gigi Becali s-a răzgândit din nou. Susţine DENUNŢUL în cazul lui Puiu Popoviciu VIDEO

După ce a declarat la Curtea de Apel că nu-și mai aduce aminte ce a denunțat, judecătorul a sesizat DNA, iar Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea împotriva lui pentru favorizarea infractorului și mărturie mincinoasă. Gigi Becali a revenit, iar la termenul trecut CAB a decis: „Încuviinţează cererea de reaudiere a martorului Becali George formulată de reprezentanta Ministerului Public. Se citează martorul Becali George cu avertisment de aplicare a amenzii judiciare în cuantum de 500 de lei în caz de neprezentare”.

„Am citit declaraţiile de două-trei ori şi mi-am adus aminte. Nu e nici o presiune. Dacă am semnat şi am spus atunci, de ce credeţi acum că spun altceva? Nu afectează nici în bine, nici în rău, actele din dosar… Am scăpat, mai am de dat o declaraţie la dosar şi gata! pentru cei care se aşteptau ca Gigi Becali să ajungă iar la puşcărie, le spun doar atât: pofta-n cui!”, a declarat Gigi Becali înainte să intre la audieri.

„Declaraţia scrisă şi semnată de mine la data de 14 iunie 2006 o menţin în totalitate, e scrisă de mine cu mâna mea. Nu mai ştiu nimic nou. Tot timpul în viaţa mea am făcut totul numai cu bună-credinţă, eu minciună nu am zis niciodată. Eu am spus opinia mea, oricine poate să îşi dea cu părerea, terenul există, nu a plecat de la locul lui, puteţi să puneţi experţi care să-l evalueze. Ultimele două declaraţii date în faţa Curţii de Apel Bucureşti, adică aia din puşcărie, când eram în puşcărie, din 27 octombrie 2015 (în plus, atunci era Băsescu preşedinte şi îmi era frică) şi cea din 15 februarie 2016 nu mai le menţin, pentru că nu citisem şi nici doamna procuror nu a fost profesionistă, nu mi-a citit-o şi nici dumneavoastră, domnule preşedinte, nu mi-aţi zis. Puteaţi să-mi ziceţi: „Bă, Becali, ia uite ce ai scris tu aici!”, a declarat Gigi Becali în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti.

Întrebat la ieşire daca i-a fost frică de Băsescu, Gigi Becali a spus: „Asta nu a fost glumă, veneam din pulcărie, îmi era teamă. Dacă mă apuc acum… vă voi spune odată, nu acum, că mi-e frică, înca are putere!”.