Giovani Becali e supărat foc. Cum a rămas fără un bloc din centrul Bucureştiului

Fostul impresar a fost condamnat, în martie 2014, la şase ani şi patru luni de închisoare alături de alte personalităţi din lumea fotbalului în Dosarul Transferurilor.

31 iul. 2016, 08:30
Giovani Becali e supărat foc. Cum a rămas fără un bloc din centrul Bucureştiului

De atunci, mare parte a averii fostului impresar se află sub sechestru, scrie spynews.ro. Inclusiv un bloc situat în centrul Bucureştiul, evaluat la peste un milion de euro. Clădirea era o sursă importantă de venit pentru Becali în condiţiile în care găzduia sediile mai multor societăţi comerciale.

Fără veniturile din chirii, fostul impresarnu poate achita despăgubirile de peste două milioane de lei pe care trebuie să le plătească statului român prin decizia din Dosarului Transferurilor, iar dacă nu achită despăgubirile, nu poate fi eliberat condiţionat.

Citeşte şi Giovani Becali rămâne în închisoare. Apel disperat al fostului impresar: Nu vreau să mor în puşcărie!

De altfel, Judecătoria Sectorului 4 a respins miercuri o cerere de eliberare înainte de termen a acestuia. Instanţa a mai decis că Ioan Becali are dreptul să reitereze cererea de eliberare condiţionată în iunie 2017, însă decizia nu este definitivă. Procurorul de şedinţă a arătat că nu există nicio dovadă că Ioan Becali şi-a achitat datoriile.

„Ioan Becali a fost internat de mai multe ori în spital public, are multe probleme de sănătate, are nevoie de îngrijiri medicale. A avut parte de 14 recompense, din care 3 permisii, restul suplimentare drept la pachet şi vizită. În timpul permisiilor a dovedit că respectă comunitatea. În luna martie, a avut o permisie de 5 zile”, a declarat avocatul. „Nu vreau să mor în penitenciar! Vreau să mor în braţele familiei!”, a spus şi Ioan Becali în instanţă.

Fostul impresar se află încarcerat la Penitenciarul Jilava, după ce a stat aproape doi ani la Penitenciarul Poarta Albă, timp în care a făcut trei cereri de eliberare condiţionată, toate respinse de instanţele din Constanţa.

Citeşte şi Afacerile cu terenuri i-au venit de hac lui Gigi Becali. Patronul Stelei a vândut pământuri care nu erau ale lui

În martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare în Dosarul Transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc. În prezent, doar Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea se mai află în detenţie, restul fiind eliberaţi condiţionat.

Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind „spălaţi” prin intermediul unor firme off-shore.