Gorghiu: Demisia ministrului Tudorel Toader este singura soluţie de a opri ofensiva împotriva justiţiei

Senatoarea liberală de Timiș Alina Gorghiu a declarat joi, la Timișoara, că PNL a prezentat o moțiune simplă pe tema justiției, considerând că ''demisia ministrului Tudorel Toader este acum singura posibilitate pentru a opri această ofensivă împotriva justiției''.

RomaniaTV.net
07 sept. 2017, 17:24
Gorghiu: Demisia ministrului Tudorel Toader este singura soluţie de a opri ofensiva împotriva justiţiei

„Este un demers preventiv, încă legile nu sunt în parlament, dar propunerile sunt atât de grave, încât nu puteam sta pasivi, nefăcând nimic. Am declarat deja că în Guvernul PSD se minte cu lucruri grave, referindu-mă atunci la dezmințirile venite din partea Comisiei Europene, care a spus că este surprinsă că în presa românească se discută despre faptul că propunerile de modificare a legilor justiției ar fi fost cunoscute de Comisie”, a afirmat Alina Gorghiu într-o conferință de presă.

În altă ordine de idei, referindu-se la audierea în Comisia juridică a ministrului pentru relația cu parlamentul, Viorel Ilie, , programată săptămâna viitoare, Gorghiu a spus că PNL se teme că PSD va continua cruciada pe care o duce împotriva justiției și va vota împotrivă pe o cerere ”firească”, cea de începere a urmăririi penale, ”deja vorbindu-se de prigoană politică, ceea ce nu e în regulă”.

Pe de altă parte, Alina Gorghiu a reamintit că în perioada 18 — 21 septembrie va veni în România o misiune a Comisiei Europene de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) iar pe agenda discuțiilor cu autoritățile de la București se va afla modalitatea de numire a procurorilor-șefi ai principalelor parchete, codul de conduită al parlamentarilor, aplicarea criteriilor de integritate și raportarea parlamentului la solicitările de ridicare a imunității aleșilor.

”Vizita va avea în vedere un spectru larg de probleme legate de parlament, cum sunt conduita și integritatea parlamentarilor sau situația solicitărilor de ridicare a imunităților. În acest context, sunt de neînțeles motivele pe care le-ar putea avea Liviu Dragnea pentru a susține în guvern un ministru aflat într-o asemenea situație care afectează credibilitatea întregului cabinet. În parlament nu se votează asupra vinovăției sau a nevinovăției, ci pentru ca justiția să se apuce de treabă într—un caz sau în altul”, a detaliat senatoarea.