Gorghiu (PNL): Susţin principiul modificării legislaţiei privind cărţile scrise de deţinuţi

Co-președintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că susține principiul modificării legislației cu privire la reducerea pedepsei deținuților care publică lucrări științifice.

09 ian. 2016, 16:32
Gorghiu (PNL): Susţin principiul modificării legislaţiei privind cărţile scrise de deţinuţi

E în mod cert o deficiență de legislație, dar lucrul îmbucurător este că ministrul Justiției, dna Raluca Prună, a anunțat public de acum o săptămână că în foarte scurt timp va ieși în dezbatere publică cu modificarea legislației. Nu pot să vă răspund că susțin un proiect de lege care încă nu e în dezbatere publică. Susțin principiul modificării legislației și, da, aștept să văd propunerea. (…) Dar, da, ca principiu, sunt de acord. Rămâne de discutat cum se va face tehnic și ce se modifică în acei parametri„, a spus Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă susține scoaterea din lege a articolului privind reducerea pedepsei cu închisoarea pentru publicarea de lucrări științifice, co-președintele PNL a spus că nu cunoaște acel articol și nici nu are „interes” să îl învețe „pe de rost”.

Nu pot să vă răspund la articole, nu am legea. (…) Niciun avocat nu știe pe de rost toate articolele din nicio lege. (…) Nu știu acel articol pe care îl invocați și nu am niciun interes să îl învăț pe de rost„, a replicat Gorghiu.

Alina Gorghiu a participat, la Sinaia, la Școala de Iarnă CNE—TNL: „Educație, cultură și cultură politică”.

CITEŞTE ŞI: Ioan Niculae a scris o carte în 22 de ore! DNA va ancheta cazul „lucrărilor ştiinţifice” publicate de deţinuţi