Grecia: Migranţi ţinuţi închişi într-un depozit timp de o săptămână

O călăuză elenă a închis într-un depozit mai mulţi imigranţi, timp de o săptămână. Cei 23 de migranţi, majoritatea provenind din Pakistan, erau ţinuţi în condiţii de detenţie până când rudele lor ar fi urmat să îi răscumpere, au informat autorităţile elene.

30 mart. 2017, 18:56
Grecia: Migranţi ţinuţi închişi într-un depozit timp de o săptămână

Cei 23 migranţi au fost constrânşi la încarcerare, călăuzele ameninţându-i că, dacă nu dau banii, vor fi cu toţii expulzaţi pentru intrare ilegală în Grecia, a informat poliţiea elenă.

Potrivit primelor informaţii, călăuza de 26 de ani şi complicii acesteia sunt căutaţi de către autorităţile elene. Ei sunt cei care au înlesnit intrarea imigranţilor în Grecia venind din Turcia. Este vorba despre 21 de pakistanezi şi doi Bangladeshieni care au pătruns pe la frontiera terestră din Nord-Estul ţării. Călăuzele i-au ţinut ilegal în detenţie, într-un depozit din Menemeni, un orăşel aflat în apropiere de Salonic.

Citeşte şi Poliţiştii greci au descoperit opt colete suspecte în centrul Atenei

Călăuzele le-au cerut migraţilor sume cuprinse între 1.500 şi 3.000 de euro pentru fiecare dintre cei 23 de migranţi, potrivit 7sur7.

Autorităţile elene s-au mobilizat după ce „un migrant a denunţat la Poliţie detenţia de o săptămână a unui frate de-al său, în vârstă de 19 ani, şi a nepotului său, de 18 ani”, a precizat Poliţia elenă.