Grindeanu a promis preşedinţilor CJ că va rezolva problema birocratizării în privinţa fondurilor europene

Președinții de Consilii județene "fac potecă" la București și depun "munți de documentații" pentru fonduri europene, a afirmat marți premierul Sorin Grindeanu, precizând că lucrurile sunt pe cale să fie rezolvate.

23 mai 2017, 13:39
Grindeanu a promis preşedinţilor CJ că va rezolva problema birocratizării în privinţa fondurilor europene

„În continuare, faceți potecă la București, în continuare, depuneți munți de documentații pentru fonduri europene, pe care trebuie să le semnați filă cu filă, cel puțin asta a fost experiența mea în decembrie ca fost președinte de consiliu județean. (…) Am discutat împreună cu doamna vicepremier, cu doamna ministru Plumb, împreună și cu doamna Corina Crețu, cu reprezentanți ai Comisiei Europene. Lucrurile sunt pe cale a fi rezolvate. Unele dintre ele au fost deja simplificate, pentru că toată această birocratizare duce la foarte mult timp pierdut”, le-a transmis Grindeanu participanților la Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, care s-a desfășurat, marți, la Palatul Parlamentului.

Totodată, șeful Guvernului a spus că sunt probleme, în continuare, în legătură cu modul în care se fac achizițiile publice.

„Trebuie să ieșim din acest cerc vicios, pentru că nu se pot bloca în continuare proiectele strategice de care România are nevoie, județele pe care le reprezentați au nevoie. Cetățenii, în final, au nevoie de aceste proiecte. Pentru că, în toți acești ani, atunci când nu ne-am împiedicat de urși, de exemplu, pe tronsonul de autostradă dintre Lugoj și Deva, sau de castori sau de broaște țestoase, de lilieci… Avem contestatari ‘de meserie’, pe de altă parte, care la rândul lor blochează proiecte importante, proiecte strategice (…) pentru dezvoltarea comunităților”, a declarat Grindeanu, potrivit Agerpres.

Potrivit șefului Executivului, dacă este nevoie, va fi schimbată legea.

„Trebuie să rezolvăm această problemă o dată pentru totdeauna și să schimbăm legea, dacă este nevoie, pentru că românii nu mai pot înghiți la nesfârșit autostrăzi, ca să dau un exemplu, desenate cu carioca pe tablă, trebuie să le vadă, trebuie ca aceste autostrăzi să existe. Investitorii vor să transporte ceea ce produc mai repede și mai sigur, au nevoie de această infrastructură”, a punctat Grindeanu.