Grindeanu: Proiectul legii bugetului pe 2017 e finalizat; avem toate avizele, mai puţin cel al CSAT

Proiectul legii bugetului pe 2017 este finalizat și are toate avizele, mai puțin cel din partea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), a anunțat vineri premierul Sorin Grindeanu.

27 ian. 2017, 16:22
Grindeanu: Proiectul legii bugetului pe 2017 e finalizat; avem toate avizele, mai puţin cel al CSAT

„Avem tot ceea ce înseamnă avize, mai este nevoie în schimb de un aviz — avizul CSAT. Am avut o discuție azi mai după masă cu domnul președinte Klaus Iohannis. Am sperat la un parcurs așa cum a fost parcursul, spre exemplu, anul trecut, când (…) în 9 decembrie s-a adoptat proiectul legii bugetului, s-a trimis către Parlament și în 10 decembrie a fost CSAT pentru aviz. Am sperat. Ședința CSAT va fi marți la ora 12,30”, a spus Grindeanu, la începutul ședinței de Guvern.

El a precizat că dorința Executivului a fost de a prinde în buget toate măsurile prevăzute în programul de guvernare.

„Așa cum vedem noi, Guvernul României, bugetul pentru 2017 — acesta este finalizat. Avem toate avizele, inclusiv cel de la Consiliul Fiscal. (…) În această perioadă s-a discutat cu toți ordonatorii de credite și dorința noastră spusă public a fost ca tot ceea ce noi am prevăzut în programul de guvernare ca și măsuri care să se regăsească în bugetul pe 2017 să fie prinse și să fie finanțate. Acest lucru a însemnat o muncă importantă pe care fiecare dintre dumneavoastră ați făcut-o și e de subliniat faptul că bugetele pe fiecare minister în parte se adresează pe programe pe care le avem prinse și în programul de guvernare”, a adăugat premierul.

Sorin Grindeanu a arătat că, de la unii ordonatori de credite — cum ar fi Senat și Camera Deputaților — a primit „din start” bugete reduse, în timp ce cu alții au discutat reprezentanții Ministerului Finanțelor.

„Tot ceea ce a însemnat minus la unele instituții nu pune în pericol funcționarea acestora”, a adăugat prim-ministrul.